Átvert a biztosító, mit tehetek?

Átvert a biztosító, mit tehetek?

Cikkek, Közélet
3

Sziasztok! Számomra hihetetlenül undorító hogy milyen aljas módon próbál pénzt kihúzni a zsebemből a Signál Biztosító!

.

Tavaly vásároltam egy járművet, amire a Netrisk.hu portálon választottam biztosítót. Megkötöttem a szerződést, küldték a csekket, amit természetesen befizettem, bár már az nem tetszett, hogy teljesen más összegről szólt, de még lenyeltem… Majd több mint 3 hónapig a kutya nem szólt hozzám a biztosítótól.Természetesen azt hittem minden rendben, mire érkezik egy küldemény, amiben a biztosító visszaküldte befizetést, mondván, hogy nem találja a szerződést, ezért újat kell kötni, és több mint 30 ezer forint biztosítási fedezetet fizessek még be!

Paff! Mi ez? Szerintem a legnagyobb csalás és átverés! Bezzeg azóta hetente követelik a pénzt, levélben sms-ben! Mit tehetek ilyen esetben?

üdv,

István

biztosítás, díjnemfizetés, kgfb, kötelező gépjármű felelősség biztosítás, fedezetlenségi díj
Az ilyen esetek miatt (is) fontos, hogy a szerződést, csekkeket, stb. gondosan megőrizzük

Kedves István,

szerencse, ebben a kusza helyzetben, hogy egy alkuszcéget bíztál meg a biztosítás megkötésével, vagyis ilyenkor – minimum – megoszlik a felelősség közötted és a szerződést jegyző alkusz között. Először is keress meg és nyomtass ki mindent, ami igazolja, hogy jóhiszeműen jártál el és úgy töltöttél ki/fizettél be, ahogy azt számodra előírták. Ha valóban így van, nincs félnivalód.

Amennyiben a Netrisk nem oldja meg “házon belül” a vitát, akkor kerülhetsz te képbe, de ahhoz már elképzelhető, hogy jogi segítségre is szükséged lesz.

Az olvasók segítségét is kérjük: ha bárki került már hasonló szituációba, esetleg sikeresen meg is oldotta azt, várjuk tapasztalatait levélben vagy itt a kommentek között – hátha segít a helyzet minél egyszerűbb rendezésében.

 • http://Honlap TT

  Nekem is volt hasonló esetem szintén a netriskkel (Union biztosító). Megkötöttem a biztosítást, minden rendben is volt, január 1 eltelte után kaptam a biztosítótól az új csekket, befizettem. Rá 2 hónapra jött a levél a biztosítótól, hogy ahogy kértem megszüntették a biztosításomat. Felhívtam őket, hogy én nem mondtam fel semmit, befizettem, azt mondták, hogy a netrisk mondta fel. A netrisk azt mondta hogy ők ugyan nem, mert azt csak velem egyetértésben tehetnék. Biztosítót ismét hívva azt mondták rendben van, látják, hogy befizettem. Június környékén viszont visszaküldték a díjat, majd hasonló kör, felmondta a netrisk, ők nem is, stb. Mivel egymásra mutogattak érdemi segítség nélkül, végül újrakötöttem, aztán meg is kaptam a fedezetlenségi díjat, ami csak azért szép, mert kismotorra (50cc robogóra kötöttem) nem is volt ilyen. Na ezután egy szép emailben lehordtam a biztosítót, elmesélve az egész sztorit és szakmai kvalitásaikat megkérdőjelezve diszkréten elküldtem őket. Erre egy osztályvezető írt vissza, elnézést kért és megoldották. Utána már minden rendben volt, egészen két hónapig míg el nem lopták a robogómat :S.

 • http://Honlap Varga Gyula

  Üdv!
  Én a következő képp jártam.Egyik ismerősöm az MPK-nál dolgozik(pénzügyi tanácsadó).Megkértem,hogy keressen nekem egy jó kis megtakarítást,ahol kis összeget tudok havonta félretenni,de határozatlan időre,mert 1-2 éven belül szükségem lesz a pénzre,mert autó vásárlást tervezek.
  Jött is nem sokkal később,hogy megtalálta álmaim megtakarítását,ami egy életbiztosítással van kombinálva.A befizetett összeg 90%-a megy a megtakarításba a maradék a biztosítás és határozatlan idejű.
  Tökre örültem,végre tudok félretenni egy kis pénzt és még biztosítva is vagyok…
  Igen ám,de most szükségem lenne a pénzre,be is mentem az unionhoz,hogy kivegyem a megtakarításomat,erre közlik,hogy olyanom nincs is,mert ez nem megtakarítás,hanem befektetés…micsoda???Én nem ezt kértem…és kiderült,hogy a befizetett 150-160000 forintból 6000! forintot fizetnének ki,ha megszűntetném….na ez az átb@szás kérem….de elmegyek,ha kell a csillagos égig és akkor is kérem a pénzem!!!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002989217898 Olaj Depo

  Én már le se írom.

  Netrisknek egy előnye van, hogy nem kell menni sehova.

  Ezen kívül egy kalap szar.

  Ahogy megkapják érted a jutalékot onnantól kezdve ügyintézésre nem alkalmas.

  Lehet velük hetekig, esetemben hónapokig levelezgetni, de ha azt akarod, hogy megoldódjon a problémád, amit nem is te okoztál akkor futhatsz a biztosító után.
  Persze senki nem tud segíteni csak ha bemész a központba személyesen.