Akarom!

Akarom!

- Kategória: Hírek
1

Radiális fék, felfordított teleszkóp, állítható kormány-gátló? Ok, látom – de nem érdekel. Triumph Thruxton 904 Ace Special.

A Tony Scott nevéhez fűződő átalakítás, egyfajta metamorfózis: tökéletes külső jegyek mellett, soha nem látott erényekkel ruházza fel az angol kéthengerest.

Már a fotón is percekig lehet csemegézni, hát még élőben!

Sokan – velem együtt – a szívükhöz kapnak, hiszen egy ilyen stílusú motor legyen akaratos, nehezen kezelhető, és különben is: ne lúgozzuk ki a lelkét egy patinás külsejű vasnak.

De Tony (úgy is mint aktív versenyző) mást gondolt, és mondhatjuk, hogy sikerrel véghezvitte a tervét: a stílustiszta kéthengeres kiegészítői, a mai sportmotorok szintjére emelték az ódon hangulatú gépet – már ami a kanyarodási tulajdonságokat illeti.

Természetesen ennek az egyediségnek ára van: a “sorozatgyártás” mindössze tizenöt darabot jelent, ennek megfelelően magas a vételár is – majd’ 16 000 font (ca. 5 000 000 Ft).

Az egyik legélvezetesebb csupasz motor - csak legyen elég kanyar

Első hallásra talán soknak tűnik, de amikor egy ezres sportmotor 4-5 millió forintba kerül, igazán megbocsájtható a Triumph árcéduláján található összeg.

Egyedi, épített sportmotor – és (talán) lelke is van. Jóféle.