Fej vagy írás?

Fej vagy írás?

- Kategória: Baleset-megelőzés, Hírek
1

Józanul átgondolva, alapvető érdek, hogy a világ történései a leghitelesebben jussanak el a televízió, vagy épp a rádió előtt ébredező emberekhez. Valami különös erőtől vezérelve, ez a legtöbb esetben meghiúsul, és a józan fejjel átgondolt hír helyett, egy szépen leírt, de a valóságtól meglehetősen messze álló “történet” kerekedik belőle…

TV2, Tények, július elseje, reggel: “Járdán haladó gyerekeket sodort el egy motoros… nem volt vezetői engedélye”

A valóság persze sokkal profánabb… az apró borsodi településen – ahol vélhetően nincs óriási rendőri jelenlét – egyszerűen nem érezte szükségét a hölgy, hogy jogosítványt szerezzen; hiszen a robogója pont olyan gyors volt, mint a szomszéd Julika elektromos kerékpárja, és arra sem kell semmilyen vezetői engedély…

A baleset ettől függetlenül megtörtént persze, és a három elsodort gyerek közül az egyik – az orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl fog gyógyulni, de nem gondolnám, hogy nem történik hasonló sztori, bármelyik kis faluban, akár minden héten.

Mindenesetre az ilyen, és ehhez hasonló hírek tökéletes hátteret adnak majd, amikor hetek múlva bejelentik: több sebességmérővel, és kiemelten ellenőrzik a motorosokat 2010.július…. -tól stb.

A legszebb, hogy a kedves eltévelyedett hölgynek pont annyi köze van a mindennapi Motorosokhoz, mint a telepített trafipax készülékeknek a baleseti statisztikák csökkentéséhez.

Vagyis pont semmi.