Mert száguldott, mint egy…

Mert száguldott, mint egy…

- Kategória: Baleset-megelőzés, Hírek, Kiemelt cikk, Vélemény
2

A híroldalakon gyakran csap egymásnak – szóban – az autós ill. motoros közösség, amikor a két járműkategória részvételével történik baleset. A keresőszavak a következők: “bambult a hülye autós” vs. “száguldott a motoros mint egy állat”. Ne legyünk álszentek, gyakran igazuk is van ez utóbbi kijelentéssel.

De könyörgöm: egy tűzpiros robogó, amelyik erős izgalmi állapotban sem gyorsul fel hetvenre?

A Hengermalom úton a Budafoki út és a Szerémi út között a nyerges vontató meg akart fordulni, ám elgázolt egy robogóst.

Ezek után miben reménykedjünk mi, akik – valljuk meg – az autósokkal és a többi közlekedővel együtt néha túllépjük a megengedett sebességet, és másodpercenként akár negyven métert közeledünk egy ehhez hasonló figyelmetlen sofőrhöz, illetve az általa irányíttott vontatóhoz?

Egy csizma és a motoros ruházat sokat segített volna...

(Le a szemellenzővel, és gyorsan tegyük hozzá: az autónak karosszériája, a motorosnak sisakja és ruházata van. Ha nincs rajtunk a ruházat (legyen bármilyen meleg is kint) bizony védtelenek vagyunk egy ilyen balesetben, mint ez is.)

De visszatérve az alap kérdésre: valóban törvényenkívüli gazfickó mind, ki 10-20 egységgel túllépi a megengedett sebességet, vagy veszélyesebb a figyelmetlenség és a bambulás a megengedett tempó mellett?


(forrás: langlovagok.hu)