Új törvények, nagyobb szankciók

Új törvények, nagyobb szankciók

- Kategória: Hírek
2

Olaszország vezetői mindig is élen jártak a motorozás népszerűsítésében, ezzel együtt kontroll alatt tartották a motorozáshoz kapcsolódó törvényi hátteret is: a legújabb rendelkezések a biztonságos kétkerekű közlekedést igyekeznek elősegíteni, illetve határozottabban büntetni azt, aki megszegi ezeket.

Alkoholfogyasztás: legalább három évre bevonják a vezetői engedélyét annak a sofőrnek, aki alkoholos befolyásoltság alatt vezeti járművét. A visszaesőket további szankciókkal sújtják.

Nagy igazság

Korlátozások, teljesítményhatárok: nem csak a jármű tulajdonosát, de az átalakítást végző műhelyt is megbüntetik, ha segédmotoros kerékpárokat vagy mopedautókat tuningolnak, és ezzel a járművet alkalmassá teszik 45 km/h feletti tempó elérésére. A műhely akár 900 000 forintnak megfelelő büntetést is kaphat.

Gyermekek szállítása: mostantól nem a kortól, hanem a gyermek magasságától ( 150 cm) függ, hogy utasként, vagy szállított gyermekként értékelik a rend őrei. Amennyiben nem éri el ezt a magasságot, úgy maximum 60 km/h sebességgel haladhatunk vele, természetesen csak ott, ahol a KRESZ ezt a sebességet megengedi. Arról nem szól a híradás, hogy a 150 centit el nem érő felnőttekkel mi a helyzet…

Autópályán, biztonságban: minden háromsávos autópálya szakaszt 150 km/h maximális sebességgel használhatnak a járművek (tehát amennyivel eddig is jártak talján barátaink 🙂 ), ez alól kivételt jelentenek a kanyarokkal tűzdelt, vagy gyakori balesetek/halálesetek helyszínéül szolgáló szakaszok.

Jobban belegondolva: nem lenne időszerű itthon is egy hasonló szabálymódosítás?

(Ha támogatnád az oldalt, kérlek kattints a lenti hirdetésre! Köszönjük!)