Ne tankolj! – helyzetjelentés

Ne tankolj! – helyzetjelentés

- Kategória: Hírek
5

Kezdetét vette a közösségi oldalakon futótűzként terjedő “Ne tankolj három napig!” akció, melyet január 17-18-19-ére hirdetett a lánclevél. Körbejártuk Dunaújváros benzinkútjait, illetve Budapest forgalmasabb pontjait, hogy megnézzük, valóban kevesebben tankolnak -e?

Az utakon tapasztalható átlagon felüli forgalom ellenére a töltőállomásokon általában egyetlen autó árválkodott, sok esetben egy sem. Ezt látva elmondhatjuk, hogy az akció – legalább is a hétfői napon – látható változást hozott, csekély forgalommal kezdtek a benzinkutak ezen a reggelen.

benzinkut_ne_tankolj
A körúton tömött sorok…
benzinkut_ne_tankolj
…nem úgy a benzinkutakon…
benzinkut_ne_tankolj
…ahol sok helyen egyáltalán nem volt munkája a kiszolgáló személyzetnek.

Dunaújvárosban sokkal barátságosabb, szinte már tavaszias idő fogadott bennünket, így motorral vágtunk neki a pár kilométeres túrának a város kútjai között.

Az OMV két benzinkútján nulla, azaz nulla darab autó tankolt összesen, a hétfői csúcsban mindig tömött Shell pedig 25%-os telítettséggel szerénykedett ezen a reggelen. De ez még nem minden, lássuk mit szól ahhoz az autós, ha tizenöt forinttal olcsóbb benzint kínálnak neki az akció ideje alatt?

Micsoda gyarló tanulság: csatlakozunk, összefogunk, de ha valami pár forinttal olcsóbb, azt nem tudjuk kihagyni. Szinte viccbe illően ironikus, hogy a MOL az akció utolsó napjára időzítette aktuális áremelését, melyben a benzin ára 3, a gázolajé pedig újabb 5 forinttal emelkedik…