Elissa mondja: szívvel, lélekkel…

Elissa mondja: szívvel, lélekkel…

- Kategória: Cikkek, Elissa rovata, Események, Találkozó

A téli autókázás közben egy dal „ütötte” meg a fülemet, ennek köszönhetően a nyári emlékek kavalkádja kezdett el cikázni az elmémben: “Egy város olykor fogva tartja az embert, és szüksége van arra, hogy a szürke ködöt eloszlassa.” A lelki békém rohamos tempóban helyre is kezdett billenni…

Itt jön a képbe Zoli cimborám, akinek a barátsága révén nem csak egy új életet kaptam, hanem így lettem a Miskolci Motorosok Klub (MIMOK) tagja. A nyár folyamán egy igazán remek társaságot ismerhettem meg. Azonnal feltűnt, hogy mindenkinek a legféltettebb kincse a motorja volt, és ugyanolyan fanatikusan űzték ezt a hobbit, akárcsak én.  A vegyes nemű társaságban különféle vasakkal rendelkeznek, a supermototól a sportmotorig – a skálán minden megtalálható a csapatban. Hamar megtaláltuk a közös hangot, és így kezdetét is vették az együttes kalandok. Egyik túrát követte a másik, szebbnél- szebb helyekre jutottunk el, levezetésként pedig a fülledt éjszakába nyúló szalonnasütögetésekkel „fűszereztük” az élményeket. Kezdtünk egyre jobban összebarátkozni, amikor az egyik tábortűzi beszélgetésünk folyamán kitaláltuk, hogy a közösségért is tehetnénk valamit.  – Miért is ne?!

A gyülekezés helyszíne, indulhat a móka!

Az ötlet hamar körvonalazódott a fejünkben, hogy motoroztassunk gyerekeket, ez mindenkinek a kedvére valónak tűnt. Megtudtuk, hogy falunapot rendez a kondói önkormányzat, ami remek apropó volt: Zoli azonnal lecsapott a lehetőségre, és beszélt a polgármesterrel, aki szívélyesen fogadta a kezdeményezést. Kijelölték előre az időpontot és elintézték a rendőrségi biztosítást, hogy gond nélkül tudjuk a lurkókat egy forgalomtól elzárt szakaszon vinni. A rendezvény napján a községbe begurulva a csapatot a gyerekek hada fogadta  – mind fel akart ülni az összes járgányra! Már ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy kevesen vagyunk a motorozni vágyókhoz létszámához… Nekem a Gixer híján  – kötelező szervizen volt éppen – egy Kawával kellett beérjem (miii? beérjem?! ezt nem is láttam! – szerk. 🙂 , de ez mit sem változtatott a kedvemen, főleg, hogy a gyönyörű Z-vel a lavírozás könnyebbnek is bizonyult. Nem győztünk forogni a különböző korosztályú csemetékkel, mert annyira tetszett nekik a néhány perces karika. A szülök is nagyon segítőkészek voltak és felügyelték a sorokat. Megbeszéltük, hogy mindig tájékoztatjuk a gyerekeket hogyan kapaszkodjanak és jelezzék, ha esetleg félnek, jómagam végig beszélgettem is a mögöttem ülővel, hogy a maradék félelmét is eloszlassam. Nagy élmény volt, és jól esett, hogy „a néni motorja” ennyire tetszett nekik.

Tájékoztatás a helyes üléspozícióról

Szerénytelenség nélkül mondhatom, a csapat a fesztivál legnagyobb durranása volt, és nem csak a kicsik, hanem mi is ugyanúgy élveztük a dolgot. Harminc kilométer megtétele után baleset és hangos szó nélkül zártuk a napot, majd letáboroztunk a kisháznál kifújni magunkat.  Aztán jött a meglepetés: kaptunk egy tortát a képviselő testülettől, megköszünve az önfeláldozó munkát, és jelezték, hogy jövőre is számítanák ránk! Igazán felemelő érzés volt minden Mimokos számára az elismerés, főként azért, mert végre nem csak a rosszat látták bennünk. Nyilván, ez valahol cél is volt, próbáltunk egy kicsit javítani a renoménkon is ezáltal, hogy előítéletektől mentesen álljanak szóba velünk, hisz’ mi is csak emberek vagyunk, még ha kosztüm helyett bőrruhában is járunk…

Türelem, mindenki sorra kerül! 🙂

Nem kellenek nagy dolgok, ahhoz hogy hozzájáruljunk a közösségi élet jobbá tételéhez. Elég, ha van egy kis fölösleges elfüstölni való benzinünk, amivel mosolyt csalhatunk mások arcára.  Nekem ez mindent megért, és idén is szeretnék valami hasonlónak a részese lenni! Furcsa, hogy egy idegen környezet mennyi mindennel kiegészítheti a személyiségünket. Soha nem gondoltam, hogy ennyi új ismerőst szerezhetek egy ismeretlen helyen. Ahogy gurulok a kényszernégykerekűvel, és hallgatom a nótát, a város lüktetése áthatja a benső világomat, pedig ez még nem az otthonom, talán, majd, ha kirügyeztek újra a fák…   Gyere tavasz, gyere!

Ha kedvet kaptatok bátran csatlakozzatok a miskolci motoros klubélethez! Elérhetőség: http://www.mimok.hu/

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz