Ha SIM-kártyás riasztód van, ideje lépned!

Ha SIM-kártyás riasztód van, ideje lépned!

- Kategória: Gyorshírek
0

Nyáron egyik napról a másikra leállhatnak a SIM-kártyával működő autó- és motorriasztók, nyomkövetők, ha a tulajdonos elmulasztja regisztrálni magát a szolgáltatónál.

Ez természetesen nemcsak a közlekedőket, hanem mindenkit érint, aki feltöltőkártyás szolgáltatást vesz igénybe. A változás lényege, hogy

2017. június 30-ig kell azonosítaniuk a feltöltőkártyás előfizetőket a mobilszolgáltatóknak, mivel a törvény szerint megszűnik az az előfizetés, amelyik esetében az adategyeztetés nem történik meg határidőig, s utólag a szám már nem visszaállítható.

Feltöltőkártyás SIM? Online is elintézheted!

Már online is egyeztethetik adataikat a személyes ügyintézés mellett a feltöltőkártyás ügyfelek a Telenornál és a Magyar Telekomnál, s rövidesen a Vodafone is biztosítja ezt a lehetőséget. Az egyeztetésre a törvényi szabályozás szigorodása miatt van szükség június 30-ig – tájékoztatták a mobilszolgáltatók hétfőn az MTI-t. A szolgáltatók sms-t küldenek az ügyfeleknek a teendőkről.

feltöltőkártyás sim
Ha feltöltőkártyás előfizetésed van, heteken belül regisztrálnod kell, különben elveszíted a számot. Ez különösen azoknak fontos, akik nem telefonban, hanem például riasztóban használják a kártyát, s nem kapják meg a szolgáltató figyelmeztetését a közelgő határidőről

A közlemény felidézi, hogy az új jogszabály azt is meghatározza, hogy a jövőben egy magánszemély legfeljebb 10, míg egy cég legfeljebb 50 hanghívásra szolgáló feltöltőkártyás előfizetéssel rendelkezhet.

Jótanács azoknak, akik riasztóban használják a SIM-kártyát:

Azoknak az előfizetőknek, akik a limiten felüli darabszámú kártyával rendelkeznek, szintén június 30-ig kell nyilatkozniuk, hogy melyik hívószámokat kívánják fenntartani – írták. Természetesen az előfizetéses ügyfelek, akik szerződéskötéskor már megadták részletesen adataikat, azoknak nincs teendőjük.

Az adategyeztetés online intézhető a Telenor és a Telekom oldalán.