A rendőrök három jó tanácsa, hogy ne bírságoljanak meg

A rendőrök három jó tanácsa, hogy ne bírságoljanak meg

- Kategória: Gyorshírek
5

Lám, az egyenruhásoknak is van humorérzéke…

Az új-zélandi zsaruk osztották meg Facebook-oldalukon az alábbi üzenetet, ami – természetesen – azonnal szárnyra kapott, és megosztások százai által eljutott a világ számos pontjára. Szakállas poén vagy sem, tagadhatatlan, hogy igazuk van.

Bármerre motorozol, csak három dologra figyelj!

Szóval a három bombabiztos tanács, melyek kapcsán kiemelték, hogy teljesen univerzálisak – autósok és motorosok egyaránt megfogadhatják őket.

  1. Próbálj összpontosítani vezetés közben, és jól figyeld meg az út szélén álló táblákat! Lesz rajtuk két vagy három szám. Nos, ez a megengedett legnagyobb sebesség, és nem, nincs olyan, hogy ez valamelyik járműre nem vonatkozik. Ha autóban ülsz, motorozol esetleg gyorsan futsz, egyaránt érvényes.
  2. Ha megvan, kutasd fel a műszerfalon a sebességmérőt. Ne ess kétségbe, különböző járműveken más és más helyen találod majd… Általában mutató mozog egy skálán, de LCD-panelen is megjelenhetnek a számok.
  3. És végül a legfontosabb, a világszerte 100%-os biztonsággal működő trükk. Csak annyira húzd a gázt, hogy a műszeren feltűnő szám mindig kisebb legyen, mint amit az útszéli táblán láttál. Ha ez sikerül, tuti nem lesz bajod gyorshajtás miatt!

Jóllehet, mi már ajánlottunk ennél összetettebb védelmet is motorosoknak, ami ráadásul mindig figyelmeztet, ha tilosban jársz, de ettől még tagadhatatlan: a Waikato Police több száz megosztást és több ezer like-ot kapott bejegyzése is megáll a lábán…