GumiGuru: Mit javasolsz az izmos V2-esre?

GumiGuru: Mit javasolsz az izmos V2-esre?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Következő a kérdésem: Aprilia Tuono 1000R-re (2006-os) milyen gumit javasolsz hátulra? Pirelli Diablo Rosso 3-at néztem, most az előd, a kettes van fent, illetve elöl is Rosso 2-n fut a gép.  Köszönöm válaszod!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Nem ellenzem a Rosso III mintázatot, egy nagyon jó abroncsról beszélünk – vadul kutatok az emlékeimben, de negatív kritikával még nem illették ezt a modellt. Minden téren jól sikerült termékről beszélünk, fejlesztésekor sok “magasabb” kategóriás abroncs jellemzőit vették alapul, ez úgy gondolom, a viselkedésében is érezhető. A Rosso II mellé illeszthető bátran, s ha jó állapotnak örvend az első, akkor nem feltétlen érdemes cserélned, igaz, egy új első-hátsó szett által nyújtott élmény semmihez sem hasonlítható.

Nálunk is járt a Pirelli Diablo Rosso III – hétezer kilométert bírt a nyomatékos egynégyesen

Az élettartam más kérdés, ez nagyon használatfüggő – nemrégiben 11 000 km-t futott egy óvatosabb tulajdonos 750-es motorján, ráadásul sportmotoron, jóllehet, tényleg finom használat mellett. Kétlem, hogy a Te izmos V2-esed ennyire kíméletes lesz a hátsó gumival, szóval az előbb említett értéket ne vedd kiindulási alapnak, de a szerényebb futás dacára is támogatom, hogy ere válts.