Rendszám nélkül nem küldhetik ki a gyorshajtásbírságot

Rendszám nélkül nem küldhetik ki a gyorshajtásbírságot

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
7

Dávid története hasznos lehet minden motorosnak: nem volt rest utánajárni, mi történik akkor, ha lefényképezik, de a traffipax felvételein nem látszik a rendszáma.

– Szemből bemértek motoron, és kiküldték a csekket, de egy olyan kép sem volt, ahol látszódna a rendszámom. Nem hagytam annyiban a dolgot, bizonyítást kértem, és örömmel mondhatom, hogy ez alapján nem bírságolhatóak a motorosok.

Az első körben kiküldött kép, mely alapján harmincezret kellet volna fizetnie Dávidnak…

Mivel a rendszámom egy képen sem szerepelt, gondolom a rendőr jegyezte fel a plakett számait, betűit. Így nem is volt kétségem: a levelem után egyből, kérdés nélkül eltörölték a harmincezres büntetést.

…illetve a fellebbezésre küldött válasz, amiben ejtik a bírságot. (Kép: N. Dávid)

Többen írtátok, hogy hasonlóan jártatok, ezért mindenkinek azt üzenem: ne tegyétek, ne fizessétek be a csekket, ha nem azonosítható egyértelműen, rendszám alapján a motor! – áll Dávid bejegyzésében.

Hegylakók különvélemény: Ne menjünk el szó nélkül amellett, hogyha valóban a tulajdonos vezette a motort, akkor a beadványban nemes egyszerűséggel füllent a hatóságoknak (hogy más szót ne használjunk). Más kérdés, hogy ezzel megússza a harmincezres bírságot, szóval mindenki döntse el, ennyit megér-e neki a dolog. Ugyanakkor hasznos és fontos infó, hogy ez alapján nem muszáj fizetned, ha mondjuk éppen kölcsönadtad a gépet. Ilyen esetben tiszta lelkiismerettel hivatkozhatsz arra, hogy nem Te ültél rajta, s ezzel az ügy lezárult.