Ezer motorost képez a Continental és a Safety-Hungary

Ezer motorost képez a Continental és a Safety-Hungary

- Kategória: Kiemelt cikk
0

Hosszútávú együttműködést kötött a Continental és a Safety-Hungary – céljuk, hogy minél képzettebb, tudatosabb motorosok közlekedjenek hazánk útjain.

Komoly problémát okoz hazánkban és az egész kontinensen, hogy rendkívül sok motoros sérül meg vétlen félként balesetekben. Magyarországon 70-75%-ra tehető ez az arány, vagyis a kétkerekűeket érintő többjárműves balesetek háromnegyedében nem hibázik a motoros, legfeljebb abban, hogy nem elég képzett a vészhelyzetek elhárítására.

continental
Csaknem fél évszázada működik a japánból indult vezetéstechnikai képzés, mely a világ minden táján hozzájárul a motorbalesetek számának csökkentéséhez

Ezen változtatna most a Continental és a Safety-Hungary, közös programjukban évente 1500-an vehetnek részt baleset-megelőzési programokban.

Continental a motorosok biztonságáért

Közel 50 éve indult útjára Japánban az a motoros vezetéstechnikai továbbképzési módszer, amelynek célja a tudatos motorkezelés fejlesztése és ezen keresztül a motoros balesetek megelőzése. Világszerte 36 országban működnek a módszert alkalmazó vezetéstechnikai központok, melyekben eddig több mint 15 millió motoros kapott kiemelkedő színvonalú továbbképzést. Magyarországon tíz évvel ezelőtt kezdte meg a munkáját a Safety-Hungary Motoros Vezetéstechnikai Központ, amely most, a névadó Continentallal együttműködve új szintre lép.

continental
Évente közel 1500 motoros vehet részt a Continental és a Safety-Hungary képzésén

A Continental Safety-Hungary Motorkerékpár Vezetéstechnikai Képzés keretében évente több mint ezer motorost oktatnak, de az együttműködés nem merül ki ennyiben. A jövőben évente mintegy ötezer 8-18 éves diák számára szerveznek közlekedésbiztonsági foglalkozásokat, melyen képzett oktatókkal hívják fel a tanulók figyelmét a korosztályukat leginkább érintő közlekedési veszélyhelyzetekre és azok lehetséges elkerülésére.

continental
Continental abroncsok a Safety-Hungary központjában

Mindkét program fő szakmai partnere a Continental Hungaria, de a járművek közlekedésbiztonsági rendszereinek fejlesztésében élenjáró vállalat mellett fontos szerepet vállal a kezdeményezésben az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága, a Közlekedéstudományi Intézet, valamint a Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe is.