Olvasói: „Jogos a 300 000 forintos csekk…”

Olvasói: „Jogos a 300 000 forintos csekk…”

- Kategória: Vélemény
19

Balázs ismét tollat ragadt, és ezúttal is görbe tükröt tartott a mohó motorosok elé…

Sziasztok! Ha megengeditek, a tavalyi GSX-R-baleset után újra megosztanám, hogy mi jár a fejemben. Előre szólok: a „keményvonalas” motorosok megint nem lesznek boldogok… Talán kitaláltátok, az elmúlt napok balesetei miatt ragadtam tollat.

Városban 140? Már bocs, de hülye vagy?

Három nap alatt három motorbaleset történt. Ketten kórházban vannak, egy kevésbé szerencsés társunk pedig életét veszítette. Mi a közös bennük? Az, hogy ők hibáztak, egyszerűen túlvállalták magukat. Erre mi történik: a híradóban önjelölt szakértők mantrázzák, hogy „törmelékes volt az út…” Nyilván csak az út hibája – megáll az eszem, hogy kik nyilatkoznak a nevünkben.

Utólag kár okoskodni, de ugye mindenki látja, hogy mennyire más ívet ír le és másként van ledöntve a két motor? Mélyebbre döntéssel meg ellenkormányzással védhető lett volna az ütközés…

Ezúttal hiába is védeném a többi bukósisakost. Egyszerűen elkapta őket a hév a hosszú téli szünet után. Persze rögtön jöttek is az autós fórumokon a mémek, hogy „Minek vigyázzunk a motorosokra, ha ők sem tudnak magukra?”

Ha nem is követtek el valós gyorshajtást a srácok, többel mentek, mint amennyivel be tudtak volna fordulni. Ráadásul még el sem ült a vihar körülöttük, ma jött az újabb önjelölt Rossi, ezúttal Borsodból.

Miskolcon, városban 131-gyel, vagyis óra szerint 140-nel száguldott el a rendőrautó előtt. Le is kapcsolták a zsaruk, és megkapta a – teljesen jogos – 300 000 forintos csekket meg 8 pontot.

Tudod, mit jelent a 140-es tempó? Amíg kimondod: Mekkora barom vagyok!, máris 60 métert tettél meg. Vagyis ha hatvan méterre tőled lelép valaki a járdáról, már el is ütötted, és semmit nem tehetsz ellene.

Nem elég? Tessék egy kis hangzavar!

Pécsen áll a bál a töküres kipufogók és a tiltáson üvöltetett motorok miatt. Csak idő kérdése, hogy mikor elégeli meg valaki a vasárnap délutáni, öncélú hangzavart. Utána meg mutogatunk, hogy mekkora szemét féreg, aki szidja a motorosokat, esetleg primitív módon tenni is próbál ellenük.

Nem akarok hordószónok lenni, de muszáj figyelmeztetnem mindenkit: nem az első tavaszi guruláson kell megváltani a világot. Lesz még 20 fok idén, sőt még több is. Mielőtt rám förmednél: saját magamat is figyelmeztetnem kell erre a nyeregben. Ugyanúgy csábít, hogy „nyelezzem” neki, de vár a család – muszáj hazaérnem. És neked is, mert mindenki fontos valakinek. Ismered a motoros mondást, nem?

„Ha motorra ülsz, vigyázz magadra, mert más nem fog helyetted!” Nekem mindig ez jár a fejemben, mikor leszáll a lila köd, és túlzottan húzom neki, és Neked is ezt javaslom.

Élményekben teli, balesetmentes szezont és jó utat kívánok minden motorosnak!

Üdv, Balázs

(Képek: Police.hu és Csimpojás Dávid, a nyitókép illusztráció)

4sr HUngary