„Többnyire a motorosok hibáznak, az autósok szinte soha...”

„Többnyire a motorosok hibáznak, az autósok szinte soha...”

- Kategória: Gyorshírek
11

Ezt már tényleg nem hiszem el. Évtizedekre visszamenőleg elérhetőek a baleseti statisztikák, most mégis azt olvasom: egy napilap olvasóit faggatják, hogy szabályosak, körültekintőek-e a motorosok...

Köszönjük Péternek a találatot, ilyet tényleg nem mindennap látunk. Remélem, nem plágium, de muszáj szó szerint idéznem, hogy milyen sommás tanulságot vontak le a HEOL munkatársai a saját voksolásukból.

Csak a baj van a motorosokkal?

Szóval az a bizonyos idézet: „Legutóbbi szavazásunkban azt kérdeztük olvasóinktól: szerintük mi okozhatja Hevesben a motoros baleseteket?”

Ugye mindenki kitalálta, milyen eredmény született? Nos, a mindentudó olvasók szerint többnyire a motorosok hibája az ütközés, míg a sofőrök szinte soha nem tévesztenek. 72 százalék, vagyis tízből hét-nyolc ember úgy vélte, hogy a motorosok számlájára írható a sok motorbaleset, míg 22 százalék a rossz utakat okolta. Csupán hat százalék említette az autóvezetőket felelősként, ami már-már vicces, de minimum ironikus. Ha szívesen beleszólnál a szavazás állásába, ITT voksolhatsz egy gombnyomással.

A sors különös fintora, hogy éppen 72 százalék lett az arány, ugyanis egy másik kutatásból is pont ez a szám jött ki: abból (ami nem hasraütés, hanem KSH-statisztika volt) kiderült, hogy az autós-motoros ütközések 72 százalékában vétlenek a kétkerekűek.

motorosok
Száz autós-motoros ütközésből valójában 70-80-ban vétlenek a motorosok. Van még kérdés?

A végére csak halkan: Mit ér egy újsághír, ha köze sincs a valósághoz? Elég csak a legutóbbi, hevesi balesetre gondolni, ahol a cikkek szerint a motoros hajtott árokba, de hála Rolandnak kiderült, hogy egyáltalán nem így történt, és egy autó miatt került kórházba a GS utasa...

Frissítve - 2019. 04. 30.

Úgy fest, hogy jó sokan szavaztatok a cikk elolvasása után, mert a tegnap esti, gyalázatos 72/6%-os állás jócskán megváltozott: most éppen 48/34%, de amilyen gyorsan változik, szerintem hamarosan „átvesszük a vezetést...” Kösz mindenkinek, aki segített a valósághoz közelebb álló eredmény elérésében!

Continental 2019