Helló, hosszútávfutó! Vadonatúj ContiRoad abroncs túrázóknak

Helló, hosszútávfutó! Vadonatúj ContiRoad abroncs túrázóknak

- Kategória: Kiemelt cikk

Noha az elmúlt két évben igazi modelldömpinggel lepett meg minket a Conti, idén őszre is maradt néhány újdonságuk. Ezúttal a tartósságot kereső motorosoknak kedveskedtek.

 

Már jó ideje teszteljük a ContiRoadAttack 3-at a ZZR-eken, legutóbb éppen arra csodálkoztunk rá, hogy kicsit sem kímélő használat mellett is simán elfut tízezer kilométert. Igen ám, de néhány motorosnak ez is kevés: ők azt szeretnék, hogy akár kompromisszumok árán is, de még többet tudjon a gumi – túrázóknak, ingázóknak, futároknak korántsem mindegy, hogy évente egy vagy két szett abroncsot kell venniük. Nekik lesz telitalálat az új ContiRoad.

ContiRoad – a két legjobb abroncsunk egyben

A németországi Korbachban, a Continental fejlesztőközpontjában látott napvilágot az újdonság, mely tulajdonképpen egy hibrid.  Két közismert típus, a ContiRoadAttack 3 és a kedvezőbb árú, korábbi változat, a ContiRoadAttack 2 között helyezkedik el, azaz valószínűleg megfizethető, kimondottan nagy futásteljesítményű köpeny lesz.

2020 egyik legfontosabb újdonsága: ContiRoad a túra- és túrasportmotorok új abroncsa. 

A mérnökök elsősorban túra- és túrasportmodellekhez ajánlják az újdonságot, főként olyan motorosoknak, akik az átlagosnál többet vannak úton, és a legfontosabb elvárásuk a tartósság. A ContiRoad mintázata is kimondottan ismerős, a korábbi sportgumik és a RoadAttack 3 barázdáira emlékeztet, és már ránézésre is feltűnő, hogy a stabilitás és az átlagon felüli vízelvezetés volt a cél tervezésekor.

Az új ContiRoad 2020 tavaszától kapható, ára valószínűleg a jelenlegi RoadAttack 3 és a korábbi RoadAttack 2 között lesz.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz