Durván kigyúrták az új Yamaha Tracer 9-et

Durván kigyúrták az új Yamaha Tracer 9-et

- Kategória: Hírek

Új néven, nagyobb, erősebb motorral érkezik a japánok közkedvelt utazómotorja.

A legfontosabb újítás, hogy 847-ről 890 köbcentire nőtt az összlökettérfogat, ebből fakadóan 119 lóerőre nőtt a teljesítmény, míg részterhelésen 7%-kal nagyobb forgatónyomatékkal gazdálkodhat a vezető.

Yamaha Tracer 9

Megjelent az új Yamaha Tracer 9

Ráadásul a nagyobb erőforrás dacára csökkent a tömege, ami főként az új, karcsúbb, erősebb, öntött alumínium Deltabox váznak köszönhető.

Összesen két kilót faragtak le a nagyobb, erősebb Tracer tömegéből

Új, könnyű, alumínium lengőkar fokozza a modell kezességét, és a Tracer is megkapta az R-sorozatról ismert, úgynevezett „rejtett” fényszórókat. Természetesen alapáras a nyomatékhatárolós tengelykapcsoló (csúszókuplung), és a márka történetében most először hattengelyes IMU felel azért, hogy tökéletesen működjön az összes vezetéssegítő eszköz.

Dőlésérzékelős kipörgésgátló és egykerekezés-gátló dolgozik az új Traceren, a két hasznos segédlet hattengelyes IMU adatai alapján működik

Emellett sokkal könnyebb, préskovácsolt kerekeket kapott a motor (csakúgy, mint az MT-09), minden paraméterében állítható KYB villa és szintén KYB központi rugóstag segít kivasalni az úthibákat.

Kormánykapcsolóról vezérelhető a Tracer 9 apró, 3,5 colos TFT-kijelzője

Mindezt megspékelték a ma már szinte kötelező, radiálisan rögzített első nyergekkel és 298 mm-s dupla tárcsával, hogy a fékrendszer is tartsa a lépést a könnyebb és erősebb motorral.

Immáron könnyű, préskovácsolt kerekeken fut a modell

A modell 2021 márciusában kerül a szalonokba, pontos vételára egyelőre nem ismert.

 

Facebook Comments