Hegylakók https://hegylakok.hu Hírek és érdekességek a motorozás világából, hazai és nemzetközi motorstúra beszámolók, versenysport közvetítések Sun, 21 Jan 2018 07:37:20 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 2017: a BMW megállíthatatlan… https://hegylakok.hu/2018/01/2017-bmw-megallithatatlan/ https://hegylakok.hu/2018/01/2017-bmw-megallithatatlan/#respond Sun, 21 Jan 2018 07:17:41 +0000 https://hegylakok.hu/?p=55036 Tavaly tavasszal már úgy tűnt, a 2016-os csúcsdöntés után idén elmarad az újabb BMW rekord. Majd jött a szezon, és beindult a szekér, sőt jobban, mint eddig valaha...

A 2017: a BMW megállíthatatlan… bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
Az elmúlt hat évben olyan nagymértékben bővült a BMW Motorrad forgalma, hogy tavaly tavasszal már úgy tűnt, a 2016-os csúcsdöntés után idén elmarad az újabb rekord. Majd jött a szezon, és beindult a szekér, sőt jobban, mint eddig valaha…

A teljes igazsághoz hozzátartozik – s a bajor cég eredményének értékét növeli -, hogy tavaly már-már válságszintű gondok voltak a tengerentúli piacon, a márkák jókora visszaesést könyvelhettek 2016-hoz mérten, s ezt a BMW is megérezte. 1,3%-kal kevesebb gépük talált gazdára az USA-ban, ám összességében így is rekordévet zártak, amihez a parádésan teljesítő európai piac is nagyban hozzájárult.

BMW Motorrad: a fejlődés töretlen, s csak most jön a java!

Tavaly 164 153 motorkerékpárt értékesített világszerte a cég, vagyis közel húszezer darabbal többet (!), mint 2016-ban. Továbbra is hazai pályán fogy a legtöbb gép, s az immáron 26 elérhető típus közül a legendás R 1200 GS volt a legnépszerűbb. Csaknem 27 ezer járművet adtak el Németországban egy év alatt, de nem lehetett panasz a francia, olasz és spanyol kereskedőik teljesítményére sem.

bmw motorrad
Továbbra is az R 1200 GS és az R 1200 GS Adventure viszi a prímet, ezek a márka messze legsikeresebb modelljei – tavaly több mint 50 000 darabot adtak el belőlük

A korábban meghatározott cél tehát továbbra is vállalható, sőt egyre közelebb kerülnek hozzá. A vállalat vezetősége ugyanis azt szeretné elérni, hogy 2020-ban már több mint 200 000 darab BMW motorkerékpárt adjanak el egy év alatt.

A 2017: a BMW megállíthatatlan… bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/2017-bmw-megallithatatlan/feed/ 0
GumiGuru: CBR600-ra a T30 vagy a Pilot Road jobb? https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-cbr600-ra-t30-vagy-pilot-road-jobb/ https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-cbr600-ra-t30-vagy-pilot-road-jobb/#respond Sat, 20 Jan 2018 06:55:54 +0000 https://hegylakok.hu/?p=55005 Honda CBR600 F4i-re (2006) melyik lenne a jobb választás? A Bridgestone T30 Evo és a Michelin Pilot Road 4 között vacillálok.

A GumiGuru: CBR600-ra a T30 vagy a Pilot Road jobb? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőük? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Honda CBR600 F4i-re (2006) melyik lenne a jobb választás? A Bridgestone T30 Evo és a Michelin Pilot Road 4 között vacillálok, de ha van jobb ajánlatotok, szívesen fogadom.

Válaszotok előre is köszönöm. Üdv, László

VÁLASZ

Kedves László! Kivételesen nem török lándzsát egyik mellett sem, elvégre mindkét márkánál a jelenleg futó csúcsmodellekről beszélünk, így alapvetően nagyon melléfogni egyik abronccsal sem lehet. A 2018-as újdonságokról még sok szót nem érdemes ejteni,

elöljáróban annyit, de biztos értesültél már róla, a Road 5 és a T31 lesz az ez évi új modell.

Azért bízom rád a döntést, mert nem ejtettél szót a motorozási stílusodról és arról sem, hogy milyen módon használod a gépet. A két gumi egy picit eltérő jellem: a Michelin alapvetően egy túrásabb karakterű darab, ami annyit takar, hogy hamarabb elérhetőek a határai pl. száraz körülmények között, ez köszönhető a mintaárkok kiosztásának és kialakításuknak.

Honda CBR600: Michelin vagy Bridgestone lesz jobb?

Kevés az egybefüggő felület, ami a jó tapadásért és a pontos irányíthatóságért felel. Ennek pontosan az ellentéte a T30 EVO felépítése, melynél a vállrészeknél is sok egybefüggő felület található, ami pontosan kiküszöböli a Road 4 előbb említett “hiányosságát”. Természetesen pro és kontra, hiszen eső áztatta útfelületen biztosan stabilabb érzést nyújt a Road 4, tehát egyik se jobb vagy rosszabb, hanem más területen nyújt kiemelkedőt. A saját habitusod alapján kell eldöntened, számodra melyik a fontosabb tényező: a biztosabb száraztapadás és pontosabb kezelhetőség, vagy a nedves úton nyújtott jobb teljesítmény és a nagyobb futásteljesítmény.

Szemmel látható, mennyivel jobban bírta a Pilot Road, mint a T30… Hosszútávú tesztünkön a Bridgestone sportosabb benyomást keltett, de hamarabb elkopott

Amennyiben nem a határokat feszegeted és átlagos utcai motoros vagy, aki egy kellemeset túrázik egy hosszú hétvégén, akkor gyakorlatilag mindegy melyik abroncsot választod, viszont ha nem magázod a kanyarokat és szeretsz kifejezetten sportosan motorozni az F4i-vel, akkor nem kérdés, a Bridgestone a Te gumid.

A GumiGuru: CBR600-ra a T30 vagy a Pilot Road jobb? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-cbr600-ra-t30-vagy-pilot-road-jobb/feed/ 0
GumiGuru: Amikor mégsem kell párban cserélned… https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-amikor-megsem-kell-parban-cserelned/ https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-amikor-megsem-kell-parban-cserelned/#respond Fri, 19 Jan 2018 08:24:51 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54984 Azt szeretném megkérdezni, hogy elég-e az első gumit cserélni vagy vegyek hátsót is? Gondolom fontos lehet, hogy jelenleg 8000 km van a hátsóban.

A GumiGuru: Amikor mégsem kell párban cserélned… bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Suzuki GSX600F-emen Michelin Pilot Road 2-t használok. Tegnap sajnos első defektet kaptam, ezért muszáj újat vennem. Azt szeretném megkérdezni, hogy elég-e az első gumit cserélni vagy vegyek hátsót is? Gondolom fontos lehet, hogy jelenleg 8000 km van a hátsóban.

Válaszodat előre is köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy motorgumit párban érdemes  cserélni, de az is igaz, hogy – az esetek többségében – a hátsó abroncs futásteljesítménye csak 60-70%-a az elsőének. Nem szeretnék most a kivételekbe belemenni, sportosan használt, nagytestű, nehéz motorokon ez az arány meg is fordulhat, de a legtöbb gépre az eredeti állítás igaz.

Michelin Pilot Road 2

Véleményem szerint a kisebbik bocin sincs ez másképp, főleg egy Pilot Road 2 esetén. Szóval amennyiben anyagilag belefér, akkor előre hátra érdemes lehet egy újat venned, hiszen az irányíthatóság így lesz tökéletes. Ha csak elsőt veszel, a szezon közepén, 4-5 ezer kilométer múlva a kockásodó hátsó rondít bele a a kezelhetőségbe, majd mire azt lecseréled, újabb 2-3 ezer múltán, akkor meg az első nem passzol majd hozzá.

Ugyanakkor, ha már mérhető a hátsó gumi kopása, de egyáltalán nem „kockás”, akkor kivételesen azt mondom, vágj bele bátran egy új elsővel, és ne költs két új abroncsra, mert kár lenne kiszanálni egy hibátlan kopásképű és a tapasztalatok alapján még ugyanennyit elfutó Pilot Road 2-t.

A GumiGuru: Amikor mégsem kell párban cserélned… bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-amikor-megsem-kell-parban-cserelned/feed/ 0
Olvasói: lerázott a biztosító – mit tehetek? https://hegylakok.hu/2018/01/biztosito-totalkar-kifizetes/ https://hegylakok.hu/2018/01/biztosito-totalkar-kifizetes/#comments Fri, 19 Jan 2018 06:15:31 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54960 Tudnának nekem abban segíteni, hogy szokott-e ilyen esetben további szemle történni, vagy egyáltalán miként juthatok a pénzemhez?

A Olvasói: lerázott a biztosító – mit tehetek? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
Bence ügye már-már tipikus, ezért a szakértő válaszát itt is megosztjuk, hátha a sok jó tanács másnak is segíthet, akit „szívat” a biztosító vagy egyszerűen csak hasonló cipőben jár…

Tisztelt Motoros Érdekképviseleti Központ! A következő a kérdésem: Tavaly októberben ütköztem egy szabálytalan autóssal, a karambolt – szerencsére – egészben megúsztam, viszont a motoromnak nem volt ilyen mákja. A sofőr elismerte a felelősségét, így viszonylag egyszerűnek tűnt a történet, de sajnos végül mégis pórul jártam…

Hiába totálkáros, a biztosító nem fizet

A kárszakértő totálkárra értékelte a motoromat, mivel az ütközésben eltört a váz. Ezek után

kiszámított egy pofátlanul alacsony kár-időpontbeli értéket, ami alapján ki is fizettek, én pedig fellebbeztem, de két hónapja sem történt semmi.

Próbáltam telefonon elérni a kárommal foglalkozó ügyintézőt a megadott közvetlen számon, de az át van irányítva a biztosító közvetlen számára. Ezután az ügyintéző, akit hosszas várakozás után kapcsolnak, csak annyit tud mondani, hogy keressem az üggyel foglalkozó kollégáját. Igen, akinek a számát hívtam az imént… Mintha csak packáznának velem.

Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy a fellebbezésre van-e valamilyen határidő, amin belül a biztosítónak válaszolnia kell, mert ilyet sajnos nem találtam az internetet hosszasan tanulmányozva sem. A fellebbezésbe beleírtam azt is: ha szükséges, szemlézzék újra a motort, viszont most már szeretném elvinni egy szervizbe, ahol eldől, hogy érdemes-e javítással foglalkozni vagy inkább vegyek másikat, hogy tavasszal ne maradjak vas nélkül. Próbáltam a biztosítónál érdeklődni, hogy egy második szemlére van-e esély, vagy nyugodtan eladhatom/megjavíttathatom, de a szokásos választ kaptam…  „ Sajnos nem tudok önnek segíteni, mert nem én vagyok az illetékes ügyintéző. Azt javaslom, nála érdeklődjön!” Hát kösz.

Tudnának nekem abban segíteni, hogy szokott-e ilyen esetben további szemle történni, vagy egyáltalán miként juthatok a pénzemhez?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel,
Bence

biztosító
A kép illusztráció (MTI/Lakatos Péter)

Kedves Bence! Először is köszönjük a kérdésed, valószínűleg sok motorost, közlekedőt érintő problémáról van szó. Hosszú évek alatt gyűjtött gyakorlati tapasztalataim szerint olyan fokozatba érkezett ügyed, amikor már csak egy „menekülőút” maradt, tekintve, hogy ha a biztosító kalkulált egy összeget, akkor szinte 100%, hogy később már nem fogják megváltoztatni az álláspontjukat.

Nincs mit tenni, személy szerint úgy latom, hogy fizetési meghagyás útján tudod érvényesíteni a követelésed, ami sajnos nem jelenti azt, hogy rögtön pénzt is látsz belőle. Ugyanis, ha ennek ellentmond a társaság, akkor perben folytatódik az ügy, s elhiheted, hogy oda ők sem üres kézzel érkeznek, szóval feltétlenül szükséged lesz szakszerű segítségre. Mindenképpen azt javaslom, hogy biztosítási szakjogász nélkül ne vágj bele, mert csak így lesz esélyed a győzelemre. Ha szeretnéd, a www.motorosok.hu oldalon keresztül tudunk neked segíteni ügyed mihamarabbi, sikeres lezárásában.

Üdvözlettel,

Csapó Zoltán Zsolt – Motoros Érdekvédelmi Egyesület

0670-360-2990

A Olvasói: lerázott a biztosító – mit tehetek? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/biztosito-totalkar-kifizetes/feed/ 4
GumiGuru: Elfelejthetjük a Pilot Road 5 GT-t… https://hegylakok.hu/2018/01/michelin-pilot-road-5-gumiguru/ https://hegylakok.hu/2018/01/michelin-pilot-road-5-gumiguru/#comments Thu, 18 Jan 2018 15:32:22 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54936 Olvastam, hogy a Michelin (Pilot) Road 5 már kapható lesz a leggyakoribb méretekben, ám a nehéz motorokra szánt GT verzió csak 2019 től lesz elérhető... Mi legyen?

A GumiGuru: Elfelejthetjük a Pilot Road 5 GT-t… bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Az R17.hu-n olvastam, hogy a Michelin (Pilot) Road 5 már kapható lesz a leggyakoribb méretekben, ám a nehéz motorokra szánt GT verzió csak 2019 től lesz elérhető… Mi történik akkor, ha a nem nehéz motorokra szánt normál PR5 abroncsot rakom fel a Yamaha Bulldogomra, ami 250 kg + még ha két személlyel és megpakolva megyünk, akkor már 4-5 mázsánál járunk. Csak simán hamarabb elkopik vagy anyagában , szerkezetében is van valami eltérés? Ha igen, mégis mennyire drasztikusan kopik a GT verzióhoz képest? 120/70 R17 kell előre és 180/55 hátra, amik normál abroncsból kaphatóak is lesznek nemsokára. Mindenképpen ezt a gumit szeretném kipróbálni, februárban már meg is venném, mert cserélnem kell a régieket – azok már 2008-asak.

Válaszodat előre is köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Az információid teljes mértékben helytállóak a Road 5 érkezésével kapcsolatban, a GT verziós abroncs valóban csak a jövő évtől lesz elérhető, ami szerintem egy nagy hiányosság egy ilyen kaliberű abroncs bevezetésekor, hisz’ nagyon sok esetben indokolt az efféle köpenyek használata. Abban is igazad van, hogy a Pilot Road mint márkanév megszűnik – Road 5, egyszerűen így hívják majd a következő generációt.

Yamaha Bulldog tulajdonosok: Miért nem jó a gyári méret?!

Azt kezdem lassan elfogadni, hogy a Yamaha Bulldog tulajok nem hajlandóak a 170/60-17-es méretű gyári gumit használni, érzésem szerint Neked is hiába említem meg az eredeti méret alkalmazásának előnyeit, nem ezt fogod felrakni.

Yamaha BT1100 Bulldog

A speciális, erősített felépítésű gumik használata 300 kg fölötti gépek esetén javasolt, a helyedben nem raknék fel ilyet. A Pilot Road 4 anyagösszetétele megegyezik a normál és a GT abroncsnál egyaránt, a kopás mértékét itt nem a gumikeverék módosításával érték el. Arról azonban egyelőre nincs pontos információm, hogy az új modell esetén ezt miként oldják meg, gyanítom, hasonló lesz az eljárás, vagy az újabb és modernebb technológia szerint az oldalfal anyagsűrűsége magasabb  lesz, ezáltal kevésbé rugalmas az abroncs és nagyobb a teherbírása.

A GumiGuru: Elfelejthetjük a Pilot Road 5 GT-t… bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/michelin-pilot-road-5-gumiguru/feed/ 1
Oldmotors veteránbörze: egy hónap, és indul a szezon! https://hegylakok.hu/2018/01/oldmotors-veteranborze-egy-honap-es-indul-szezon/ https://hegylakok.hu/2018/01/oldmotors-veteranborze-egy-honap-es-indul-szezon/#comments Thu, 18 Jan 2018 11:55:31 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54977 Az Oldmotors közzétette az idei veteránvásárok időpontjait, melyek között meglepetés is akad - 2018-ban igen korán indul a szezon...

A Oldmotors veteránbörze: egy hónap, és indul a szezon! bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
Az Oldmotors közzétette az idei veteránvásárok időpontjait, melyek között meglepetés is akad – 2018-ban igen korán indul a szezon…

Tisztelt Veteránvásár-árusok és -látogatók! A 2018-as szezon tavaszi börzéire máris lehet regisztrálni. Íme, az idei időpontok:

– 2018. február 18.
– 2018. március 25.
– 2018. április 15.
– 2018. május 6.
– 2018. május 27.
– 2018. szeptember 16.
– 2018. október 7.
– 2018. október 28.
– 2018. november 11.

Cím: Budapest, XVIII. kerület, Üllői út — Haladás utca — Regény utca által határolt terület.

pannonia-mgtsz-punkosd.oldmotors
Húszezer négyzetméteren, 250-300 árus portékái közül válogathatnak a vásárlók az ingyenesen látogatható Pestlőrinci Veteránvásárokon

A regisztráció menetéről, az árusítás szabályairól, illetve az árakról az OldMotors honlapján kaphatnak további információt az árusok – áll közleményükben. Természetesen a motorosok, vásárlók továbbra is ingyenesen látogathatják az eseményeket.

A Oldmotors veteránbörze: egy hónap, és indul a szezon! bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/oldmotors-veteranborze-egy-honap-es-indul-szezon/feed/ 1
A kanyarodás evolúciója https://hegylakok.hu/2018/01/motogp-kanyarodas/ https://hegylakok.hu/2018/01/motogp-kanyarodas/#respond Thu, 18 Jan 2018 06:35:29 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54952 Egy egész évszázadnyi felvétel közül válogatták ki a legjobbakat, hogy bemutassák, miként is fejlődtek a gépek, no meg a pilóták a gyorsasági motorsportban.

A A kanyarodás evolúciója bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
Több ezer felvétel közül válogatták ki a legjobbakat, hogy bemutassák, miként is fejlődtek a gépek, no meg a pilóták a gyorsasági motorsportban.

Miként ért földet először a térd, majd a könyök? Miért nem döntöttek olyan mélyet a régi idők GP-sztárjai, és hogy tudtak olyan piszok gyorsan menni Doohanék meg Biaggiék, miközben teljesen más pozícióban ültek a gépen, mint napjaink sztárjai? Lám, nemcsak a technika, hanem a vezetéstechnika is sokat változott száz év alatt…

Így kanyarodtak és kanyarodnak a GP-ben

A Speed & Noise videójában részletesen elemzik a pilóták kanyartechnikájának fejlődését a múlt század első felétől egészen napjainkig:

A felvétel önmagában is beszédes, de érdemes odafigyelni a kommentárra is – a feliratozás a jobb alsó sarokban kapcsolható be

A A kanyarodás evolúciója bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/motogp-kanyarodas/feed/ 0
GumiGuru: Erős gép, sok autópálya – mit javasolsz? https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-eros-gep-sok-autopalya-mit-javasolsz/ https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-eros-gep-sok-autopalya-mit-javasolsz/#comments Wed, 17 Jan 2018 15:00:47 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54895 2015-ös Honda 1200XD Crosstourerre szeretnék strapabíró gumit, ami jobban bírja az autópályát, ugyanis többségében itt használom a gépet. Előre is köszönöm a tanácsot!

A GumiGuru: Erős gép, sok autópálya – mit javasolsz? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
 

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 2015-ös Honda 1200XD Crosstourerre szeretnék strapabíró gumit, ami jobban bírja az autópályát, ugyanis többségében itt használom a gépet.

Előre is köszönöm a tanácsot!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Strapabíró abroncs, ami egyértelműen jobban tolerálja a hosszabb távú felhasználást és a sok egyenesfutást? Ez egyértelműen a Michelin Anakee 3. Egyáltalán nem ritka a kategóriában a 10 000 kilométer fölötti futás, amit bizony joggal várhatunk el egy ilyen abroncstól. Tapasztalatot nem írtál, hogy előzőekben milyen abronccsal és milyen távot sikerült teljesítened, így nincs igazán kiindulási alapom.

Honda VFR1200XD

Az biztos, hogy a Michelin jellemzően jobban bírja, mint konkurensei, persze ennek is, mint az éremnek, két oldala van. Az élettartama elején az első néhány ezer kilométeren a tapadásra sem szokott panasz lenni, viszont az idő és a megtett kilométerek előrehaladtával ez csökken, a másik negatív tapasztalat pedig az abroncs gördülési zaja, ami bizony jól hallható menet közben. Tartós autópályázás mellé ezt a mintázatot javaslom. Alternatívaként a Dunlop TrailSmart is szóba jöhet, a fűzöttküllős, endurós felépítésű gépre szerintem ezek közül érdemes választanod.

A GumiGuru: Erős gép, sok autópálya – mit javasolsz? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-eros-gep-sok-autopalya-mit-javasolsz/feed/ 6
„10-15 év, és kihalnak a belső égésű motorok…” https://hegylakok.hu/2018/01/pwc-onvezeto-elektromos-autok/ https://hegylakok.hu/2018/01/pwc-onvezeto-elektromos-autok/#comments Wed, 17 Jan 2018 06:23:25 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54948 Európában az új járművek 55 százalékát elektromos hajtásúak adják majd, a kevésbé hatékony, hagyományos belső égésű motor pedig lassan kihal.

A „10-15 év, és kihalnak a belső égésű motorok…” bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
Merész állítások szerepelnek a most nyilvánosságra hozott tanulmányban. A járművek száma jelentősen csökken, míg a forgalom – ennek dacára – drasztikusan nő. Hogyan lehet ez? Kiderül a PwC kutatásából.

A járműpiac radikális változásokon megy át 2030-ig, a gépkocsik száma az új megosztási módok elterjedése miatt drámaian csökkenhet, és minden harmadik levezetett kilométer közös gépkocsihasználat során történhet a PwC tanulmánya szerint, amelyet az MTI osztott meg. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a kevesebb két- és négykerekű révén csökkenne a forgalom, sőt éppen ellenkezőleg – 10-15 év múlva soha nem látott mértékű tumultus lesz a városok útjain.

30%-kal kevesebb autó, negyedével nagyobb forgalom

Az „eascy – The five dimensions of automotive transformation” című tanulmány szerint a gépkocsik száma Európában 280 millióról 200 millióra, az Egyesült Államokban 270 millióról 212 millióra csökken, ezzel szemben Kína gépkocsiállománya 2030-ig 180 millióról 280 millió darabra nő. A PwC előrejelzése szerint

2030-ra az új gépjárművek 55 százalékát elektromos hajtásúak adják majd, a kevésbé hatékony, hagyományos belső égésű motor pedig lassan kihal.

Az önvezető járművek révén felgyorsul a közlekedés, mivel összehangoltan, csekély reakcióidővel működnek, vagyis a negyedével nagyobb forgalom sem feltétlenül okoz majd fennakadást az utakon

Kínában a nyugati világhoz mérten gyorsabban terjednek a megosztott és az önvezető közlekedési módok, ezzel Kína válhat az autóipari átalakulás vezető piacává. Az elektromos járművek – egyszerűbb hajtásláncuknak köszönhetően – kevésbé hajlamosak a meghibásodásra, ami jelentős előny a megosztott, intenzívebben használt járművek esetében. A forgalom – a számítások szerint – 20-30%-kal nő, egyebek mellett azért, mert az önvezető autókat azok is igénybe veszik majd, akik nem tudnak vezetni vagy egyáltalán nincs jogosítványuk.

A „10-15 év, és kihalnak a belső égésű motorok…” bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/pwc-onvezeto-elektromos-autok/feed/ 4
GumiGuru: Pályázás és túra a Suzuki GSX-R-rel https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-palyazas-es-tura-suzuki-gsx-r-rel/ https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-palyazas-es-tura-suzuki-gsx-r-rel/#comments Tue, 16 Jan 2018 15:23:03 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54892 Mivel Olaszország sincs kimondottan messze, ezért a hosszabb etapok is mérvadók lennének, de egy-két pályanap is szoba jöhet - mit javasolsz?

A GumiGuru: Pályázás és túra a Suzuki GSX-R-rel bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

 

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: GSX-R 600 2005 modellhez keresnek gumit. Ausztriában élek, illetve motorozom is, ahol nem ritka, hogy egy csapatós szerpentinen egy árnyékos kanyarban nedves/vizes az út, vízátfolyások is lehetnek. Mivel Olaszország sincs kimondottan messze, ezért a hosszabb etapok is mérvadók lennének, de egy-két pályanap is szoba jöhet. Nem motorozom utassal, csomagom maximum egy tanktáska. Prémiumkategóriában keresgélek. Amit már kinéztem, és teszteket is olvastam az a Michelin Power RS, Supercorsa V2 ( bár itt a nedvestapadás nem győzött meg. De az is igaz, nem célom esőben motorozni), esetleg a márciusban megjelenő Sportsmart TT is szóba jöhet.

Válaszodat előre is köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! A kifejezetten a hosszabb etapok és az esetenként felbukkanó nedves aszfalt jelenléte. amik mérvadóak lesznek az ajánlás során, ugyanis az SP V2 és a leendő SportSmart TT sem az a kategória, amely jól fogja viselni az olasz vagy a horvát túrák kilométereit és vizes burkolatot.

Nedves útra nem mindegyik sportabroncs jó…

Ausztriában sportosabbra véve az Alpok szép, íves kanyarjain valóban az elsődleges szempont a tapadás, ez kétségtelen, viszont amit te is írtál, már sok motorostársunk találkozott ezzel a legtöbbször igen kellemetlen meglepetéssel, amit a foltokban feltűnő, nedves aszfalt okozott. Igazából ezt egyik abroncs sem kezeli profi módon, főleg nagy tempójú kanyarban nem.

A Supercorsát és a SportSmart TT-t kivenném most az egyenletből, mert bár tapadásban biztos, hogy a top kategóriát képviselik, viszont a nedvestapadás egyiknek sem az erőssége, elvégre ez nem ez a fő szempont egy hypersport guminál.

Utóbbi abroncsra személy szerint is kíváncsi leszek, az angol gyártónak rég volt hasonló kategóriájú köpenye, több mint valószínű, hogy az idei szezonban egy garnitúrát én is kipróbálok belőle, tesztelni biztosan fogjuk, így arról lesz saját írásunk is, de ez még várat magára. Maradjunk még a te esetednél: a hosszabb táv, a sportos utcai motorozás és a valamivel jobb vízkiszorítás a Michelin Power RS felé fogja billenteni a mérleg nyelvét. Ugyancsak és kizárólag optikailag vizsgálva a három modellt a mintázottsági arányban sok eltérés nem tapasztalható, viszont más anyagösszetétel jellemzi őket, és a RS vízgyűjtő mintái több nedvességet képesek kiszorítani és összegyűjteni a nedves aszfaltról.

Egyenesen a MotoGP-ből érkezett… Helló, Power RS!

Ez a képessége egyébként mérések szerint is 10%-al jobb mint az elődjének. Nem könnyű a választás, hisz’ nagyon jó gumikról beszélünk – a Supercorsa évek óta bizonyít, de a TT-ről még gyakorlatilag semmit nem tudunk, az Power RS pedig egy jó mindenes abroncs nem profi szintű pályázáshoz és tempós szerpentinezéshez. Ha nem számít túlzottan a futásteljesítmény és a nedvestapadás,  akkor egyértelműen az előzőek egyikéből érdemes választanod, viszont én továbbra is a Michelint javaslom ilyen változatos útviszonyokra.

A GumiGuru: Pályázás és túra a Suzuki GSX-R-rel bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-palyazas-es-tura-suzuki-gsx-r-rel/feed/ 1
Olvasói: Azt hiszed, tudsz motorozni? https://hegylakok.hu/2018/01/motorbaleset-beled/ https://hegylakok.hu/2018/01/motorbaleset-beled/#comments Tue, 16 Jan 2018 06:15:11 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54925 Egy szó mint száz: ne gondold, hogy tudsz motorozni, mert kb. egyikőnk se tud! Többé-kevésbé ismerjük a gépet, de ennyi, nem több.

A Olvasói: Azt hiszed, tudsz motorozni? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
Balázs levele őszintén rávilágít arra: sok gondunk van az autóvezetőkkel, de a kétkerekűeknek is akad tennivalójuk…

Sziasztok Hegylakók! Sokat közlekedek autóval és motorral (60/20 ezer km/év), azt hiszem, van némi rálátásom, mi folyik az utakon. Ami miatt írok, az a tegnapi baleset. A szomszéd utcában történt, ahol már volt jó néhány ütközés, de ezúttal nem két autó, hanem egy GSX-R és egy kocsi csattant.

Felnőttél a motorodhoz?

Egyszerű kereszteződés, ráadásul macisajttal védett, elhibázni se lehet. Mégis elhibázzák. Tisztán látszott, hogy a hideg, nyálkás, csúszós úton suzukis társunk

nem adott elsőbbséget, utána meg a lehető legrosszabbul reagált a helyzetre.

Nem azt mondom, hogy biztosan megúsztam volna egy ilyen szitut (valószínűbb, hogy eleve nem hajtottam volna ki vakon). Viszont azt határozottan állítom, hogy ez ártatlan helyzet, egy felkészült motoros lábon kijött volna belőle.

Beleden, a Széchenyi utca: a motoros a kereszteződéséhez érve – a kihelyezett elsőbbségadást szabályozó jelzőtábla ellenére – nem biztosított elsőbbséget egy neki jobbról, szabályosan érkező személyautónak. A Suzuki vezetője könnyű sérüléseket szenvedett (Kép: Police.hu)

Hogyan úszhatjuk meg? Egyrészt ne higgyük, hogy ránk nem vonatkoznak az ilyen „butaságok”, mint a közlekedési táblák. Másrészt minden mozdulatunk tudatos legyen, ne találomra marjunk a fékkarba kanyarban, vagy ne csupán a hátsóba beleállva rögtönözzünk, mikor vészfékezni kell! Könyörgöm, tudjuk már, hogy mire képes a motor, és azt hogyan lehet kihasználni!

Egy 150 lovas motorral bénázni pont olyan, mintha vennél egy iPhone 8-at, hogy vasárnaponként felhívd a nagyit, kész-e a húsleves…

Ja, hogy a telefonodat tökéletesen ismered és kihasználod? Rendben, akkor ideje megtanulnod motorozni is, ha már ilyen frankó gépet vettél.

Butább vagy, mint a motorod…

Igen, a gyakorlásról beszélek, legyen az pályanap, ingyenes vagy fizetős tréning. Hogy drága? Ezt az üres kifogást… A magyar motorok átlagéletkora 16-17 év, 600-750 köbcentis gépek. Csak átíratni többe kerül őket, mint bármelyik képzés díja, a vételről, karbantartásról szót sem ejtve.

Egy szó mint száz: ne gondold, hogy tudsz motorozni, mert kb. egyikőnk se tud! Többé-kevésbé ismerjük a gépet, de ennyi, nem több. Szánj hát rá időt, fejleszd, képezd magad, mert a vasad messze többet tud, mint Te! Amíg így van, csak a szerencséden múlik, hogy így végzed-e, mint ez a szegény pára a GSX-R-rel. Lám, ő most nyárig építgetheti (súlyos százezrekből) a vasat.

Balesetmentes és élményteli szezont kívánok mindenkinek!

Üdv, Balázs

A Olvasói: Azt hiszed, tudsz motorozni? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/motorbaleset-beled/feed/ 9
Honda: Kezdődnek a szezon előtti akciók! https://hegylakok.hu/2018/01/honda-kezdodnek-szezon-elotti-akciok/ https://hegylakok.hu/2018/01/honda-kezdodnek-szezon-elotti-akciok/#respond Mon, 15 Jan 2018 14:40:12 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54933 Most több százezer forinttal olcsóbban juthatsz a Honda közkedvelt modelljeihez, így - egyebek mellett - az NC750X-hez vagy az Africa Twinhez.

A Honda: Kezdődnek a szezon előtti akciók! bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
Most több százezer forinttal olcsóbban juthatsz a Honda közkedvelt modelljeihez, így – egyebek mellett – az NC750X-hez vagy az Africa Twinhez.

Legkésőbb 2018. március 31-ig vagy a készlet erejéig érvényes az ajánlat, melyben nemcsak új motorokat, hanem hasznos felszereléseket is kedvezményes áron vásárolhatsz. Az akcióban többek között a Honda NC750X is szerepel, ehhez – hagyományos és DCT erőátvitellel egyaránt – 150 000 forint kedvezménnyel juthatsz hozzá. A CRF1000L Africa Twin még nagyobb árengedménnyel, 250 000 forinttal olcsóbban kapható.

Honda Africa Twin Adventure Sports

Mindkettőhöz elérhető az akciós árú Travel csomag, ami – egyebek mellett – markolatfűtést, oldaldobozszettet, topcase-t, bukócsövet és ködfényszórót tartalmaz, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Az akció részleteiről, illetve a kampány ideje alatt kedvezményes áron kapható motorokról a Honda hazai kereskedéseiben adnak bővebb felvilágosítást.

A Honda: Kezdődnek a szezon előtti akciók! bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/honda-kezdodnek-szezon-elotti-akciok/feed/ 0
GumiGuru: Terep és aszfalt is játszik – mit ajánlasz? https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-terep-es-aszfalt-jatszik-mit-ajanlasz/ https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-terep-es-aszfalt-jatszik-mit-ajanlasz/#respond Mon, 15 Jan 2018 06:15:54 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54856 Olyan gumit szeretnék rá, ami nagyon jó aszfalton, az eső se árt neki, és olyan 20%-ban terepen is megyek. Például, ha Erdélyben véletlenül le kell menni terepre, ne okozzon problémát...

A GumiGuru: Terep és aszfalt is játszik – mit ajánlasz? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

 

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Tavaly ősszel vettem egy DR650RSE motort, és olyan gumit szeretnék rá, ami nagyon jó aszfalton, az eső se árt neki, és olyan 20%-ban terepen is megyek. Például, ha Erdélyben véletlenül le kell menni terepre, ne okozzon problémát, boldoguljon laza talajon, sárban is. Van egy XR400R-em, azon TKC80 van, és valami hasonlót szeretnék, de finomabb, tartósabb mintával, ami jó vizes aszfaltra is.

Előre is köszönöm a választ!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! A vegyes felhasználás mellé olyan gumit javaslok számodra, ami egy univerzális darab, nem kifejezetten egy adott körülményre van kihegyezve, úgy mint az újabb túraendúró-abroncsok. Azért mondom ezt a kategóriát, mert a te motorod is a mai, félig terepes crossoverek egyik “őse”, szóval ebbe a kategóriába tartozó gumikból kell választanunk. A paletta mondhatni széles, de viszonylag kötöttek vagyunk a felhasználást illetően, így azonnal egy abroncsra fókuszálnék, ez pedig a Metzeler Tourance.

Utca és terep? Metzeler Tourance!

Felépítése – úgy gondolom – minden tekintetben megfelel számodra, aszfalton motorozás közben a nagy mintablokkok jól tapadnak, a viszonylag robusztusabb mintázat pedig könnyebb terepen is remekül boldogul. Valamivel finomabb, mint a TKC80, így biztos tartósabb is lesz és jobban is fog működni aszfalton. Érdemes lenne még a TKC70-et megvizsgálnod, ez is pont egy ilyen általános abroncs, sokat hangoltak rajta az elődjéhez mérten, amit te már jól ismersz.

Suzuki DR650RSE

Kevés teszt van róla, nem is sokan használják ezt az abroncsot, de eddig mindenki csak pozitívan nyilatkozott róla, mindenképpen e kettő közül választanék. Érdemes cserélned a belső gumit is, gyanítom, hogy azok is elég régiek már – ne rakd össze az új szett gumival, hisz’ ezek is öregednek, dörzsölődnek, és egy idő után elkopnak. A gondtalan motorozás érdekében feltétlenül érdemes a külsőt és belsőt egyszerre cserélned.

A GumiGuru: Terep és aszfalt is játszik – mit ajánlasz? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-terep-es-aszfalt-jatszik-mit-ajanlasz/feed/ 0
ByFerko: Helló, Macedónia! https://hegylakok.hu/2018/01/byferko-macedonia-szerbia-motoros-tura/ https://hegylakok.hu/2018/01/byferko-macedonia-szerbia-motoros-tura/#respond Sun, 14 Jan 2018 17:28:18 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54915 Fél óra nyár a havas, téli hétvégére - igazi felüdülés!

A ByFerko: Helló, Macedónia! bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
Kiváló időzítéssel, éppen az idei tél legzordabb, leghidegebb napján lepett meg minket ByFerko újabb túrabeszámolójával, melyben Belgrádba kalauzol minket.

A motorosok körében kevésbé népszerű vagy csak tranzitországként használt Szerbia is sok-sok kellemes meglepetést tartogat, mint ahogy az kiderül Kapitány Ferenc hangulatos, nyári videójából. Nándorfehérvár, csevapcsicsa és balkáni zene – na nem, ennél sokkal többet rejt…

Irány Macedónia!

Eljött a nyár és újra lábunk közé kaptuk a világot: Dél felé indultunk, mondhatnánk szokás szerint. Ezúttal Szerbia és Macedóni felfedezése vár ránk, melyből első napunkon Belgrád elővárosáig kellett eljutnunk, hogy szállásunkat elfoglalhassuk. 

Másnap felfedezzük Belgrádot, különös tekintettel a nándorfehérvári diadal helyszínére. Máriát ismét nem kerüli a baj és fájó sérülést szerez, de hősiesen kitart. Sok hasznos információt kaptok, ha úgy döntenétek, belevágtok ebbe a kalandba. Tartsatok velünk!

A ByFerko: Helló, Macedónia! bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/byferko-macedonia-szerbia-motoros-tura/feed/ 0
GumiGuru: Túra és néhány pályanap – mit válasszak? https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-tura-es-nehany-palyanap-mit-valasszak/ https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-tura-es-nehany-palyanap-mit-valasszak/#comments Sun, 14 Jan 2018 12:45:38 +0000 https://hegylakok.hu/?p=54853 A következő a kérdésem: Yamaha Fazer 1000 motoromra keresek sportgumit. Főként rövidebb túrákra, pályázásra, illetve szerpentineken használom. Melyik legyen?

A GumiGuru: Túra és néhány pályanap – mit válasszak? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Yamaha Fazer 1000 motoromra keresek sportgumit. Főként rövidebb túrákra, pályázásra, illetve szerpentineken használom. Autópályára csak szükség esetén megyek fel. Két típus közül fogok választani, amik hasonló felhasználási területre készültek, s árban is azonos szintet képviselnek.

Bridgestone S20 Evo illetve Michelin Pilot Power 3. Egyik sem új típus, azonban azt gondolom, az én igényeimnek tökéletesen megfelelnének az említett kritériumok alapján. Inkább a tapadás fontos számomra, de tudom, ennek megítélése mindig szubjektív. Ti melyiket részesítenétek előnyben? Várom válaszotokat

Üdvözlettel: Horváth Gábor

VÁLASZ

Kedves Gábor! Azt kell mondjam, így első körben egyik abroncsról sem beszélnélek le, mert mindkettő a maga nemében egy jó darab, nagy eltérések nem tapasztalhatóak közöttük. Az általad írt kritériumoknak valóban megfelelnek, ugyan ezek már nem első vonalas, éppen futó slágertermékek, de ez egyáltalán ne riasszon vissza, tökéletesen megfelelnek, utcára jobb általában nem kell, ezek is a tudják azt a szintet hozni, amit biztonságos kereteken belül utcán egyáltalán megengedhetünk magunknak.

Bridgestone vagy Michelin, ez itt a kérdés…

Mégis melyik a jobb? Itt jönnek képbe a motorosok visszajelzései, erre támaszkodhatunk igazán. Ez alapján több szempontból is előnyben van a Bridgestone, sok esetben jobban teljesít ez az abroncs. Ahogy vásárlóink is megerősítették, pontosabbak a visszajelzései, hamarabb jelez, ha a határait feszegetjük, ráadásul mindig időben, ami nem elhanyagolható szempont. Azt tapasztalták többen is, hogy a Michelin visszajelzései kevésbé pontosak, nem olyan kiszámíthatóan viselkedik, mint a japán társa, hamarabb meglephet minket.

Yamaha FZ1 Fazer

Egész szezonos használat során nem kerülhetjük el a nedvestapadás kérdését sem, hisz’ benne van, hogy elázunk, vizes úton motorozunk. Ezek sportgumi mivoltukat nem tudják levetkőzni, ekkor óvatosan kell bánni a gázkarral, mert a két abroncs fejlesztése során nem a nedvestapadás volt az elsődleges szempont. Az S20EVO szilikában dúsabb, ami segít megőrizni a tapadást vizes útfelületen. Tartósság szempontjából biztos, hogy jobb a Power 3, viszont szerintem egy sportguminál ez egy másodlagos dolog, hogy épp 500-1000 kilométerrel kevesebbet vagy többet mehetünk el vele. A két gumi közül személy szerint is az S20 EVO-t javaslom, a Te stílusodhoz az passzol jobban.

A GumiGuru: Túra és néhány pályanap – mit válasszak? bejegyzés először a Hegylakók jelent meg.

]]>
https://hegylakok.hu/2018/01/gumiguru-tura-es-nehany-palyanap-mit-valasszak/feed/ 1