Nem vonul börtönbe a motorosokat elgázoló sofőr

Nem vonul börtönbe a motorosokat elgázoló sofőr

- Kategória: Hírek
21

Nehéz szavakat találni a ma született ítélet után. Egy óvónő meghalt, Niki élete végéig magatehetetlen lesz, a balesetet okozó sofőr pedig szabadon távozhat…

Annyi motoros érkezett a veszprémi tárgyalásra, hogy el sem fértek a teremben, kint várták meg az ítéletet. Aki esetleg nem emlékszik az esetre, röviden a lényeg: bő két éve Gyulafirátótnál tragikus baleset történt, egy autós elgázolta a szembejövő motorosokat, és az ütközés következtében egy hölgy életét veszítette, a mögötte utazó Niki pedig nyaktól lefelé lebénult.

Frissítve: mégis börtönbe vonul a motorosokat elgázoló sofőr!

alvászavar
Gyülekező a bíróság előtt a tárgyalás reggelén. Az érintetteken kívül csak szerzőnk, Csapó Zoltán, a Motoros Érdekképviseleti Központ vezetője lehetett jelen a teremben – őt is sokkolta az ítélet, s azt ígérte, hamarosan részletes beszámolóval jelentkezik a tárgyalásról (Kép: Csapó Zoltán)

A helyzet egyértelmű, így a mai tárgyalás tétje nem az volt, hogy megállapítsák, a 23 éves sofőr okozta-e az ütközést. Arról döntöttek, hogy a vádlott által említett betegség (enyhe fokú alvászavar) közrejátszhatott-e a balesetben.

Niki elájult a tárgyaláson, mentővel vitték kórházba

Alvászavar mint enyhítő körülmény…

Végül a bíró úgy döntött, hogy a vétkes sofőrnek nem kell börtönbe vonulnia: az ítélet egy év és tíz hónap börtön, „természetesen” felfüggesztve, illetve 2025-ig nem vezethet autót – áll a Kisalföld beszámolójában.

A vádlott ügyvédje gondolkodási időt kért, míg az ügyész letöltendő fogházbüntetésért fellebbezett, ezért a ma született ítélet – egyelőre – nem jogerős. Ezt követően Nikit mentő vitte kórházba, a sofőr pedig a motorosok sorfala mellett sétált ki a bíróságról. – Attól még gyilkos vagy… – zengett az épületben a motorosok „ítélete…”

4sr HUngary