Új ítélet született a Foki Niki-ügyben!

Új ítélet született a Foki Niki-ügyben!

- Kategória: Hírek
7

Sokakban felháborodást keltett a tavaly őszi, veszprémi tárgyalás ítélete, eszerint ugyanis nem kellett börtönbe vonulnia a halálos balesetet okozó sofőrnek, aki miatt Niki élete végéig kerekesszékbe kényszerült. Ma azonban új tárgyalás zajlott, és teljesen más ítélet született…

Aki esetleg nem emlékszik az esetre, röviden a lényeg: bő két éve Gyulafirátótnál tragikus baleset történt, egy autós elgázolta a szembejövő motorosokat, és az ütközés következtében egy hölgy életét veszítette, a mögötte utazó Niki pedig nyaktól lefelé lebénult.

alvászavar
Gyülekező a bíróság előtt a tárgyalás reggelén. Az érintetteken kívül csak szerzőnk, Csapó Zoltán, a Motoros Érdekképviseleti Központ vezetője lehetett jelen a teremben – őt is sokkolta a 2018-as ítélet… (Kép: Csapó Zoltán)

A helyzet egyértelmű, így a 2018 őszi tárgyalás tétje nem az volt, hogy megállapítsák, a 23 éves sofőr okozta-e az ütközést. Arról döntöttek, hogy a vádlott által említett betegség (enyhe fokú alvászavar) közrejátszhatott-e a balesetben.

Niki elájult az első tárgyaláson, mentővel vitték kórházba

Alvászavar mint enyhítő körülmény…

Végül a bíró akkor úgy döntött, hogy a vétkes sofőrnek nem kell börtönbe vonulnia: az ítélet egy év és tíz hónap börtön, „természetesen” felfüggesztve, illetve 2025-ig nem vezethet autót – áll a Kisalföld beszámolójában.

A vádlott ügyvédje gondolkodási időt kért, míg az ügyész letöltendő fogházbüntetésért fellebbezett, ezért a 2018-as ítélet nem volt jogerős. Ezt követően Nikit mentő vitte kórházba, a sofőr pedig a motorosok sorfala mellett sétált ki a bíróságról. – Attól még gyilkos vagy… – zengett az épületben a motorosok „ítélete…”

Új ítélet a Foki Niki-ügyben: letöltendőt kapott a sofőr

Ma délelőtt másodfokon folytatódott az ügy, melyben Mészáros Mária büntetőtanácsa súlyosabb ítéletet hozott: a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy év tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a sofőrt, szemben az előző, felfüggesztett büntetéssel.

(Kép forrása: Csapó Zoltán Zsolt)

– A másodfokon, jogerősen megváltoztatták az elsőfokú bíróság ítéletét. Vádlott az autóvezető a felfüggesztett szabadságvesztés helyett letöltendő fogházbüntetést kapott. Szeretnék kérni mindenkit, hogy tisztelettel vegye és kezelje ezt a bírói döntést. Nagyon köszönöm az érintett családok nevében is a támogatást, erkölcsi és mindennemű segítséget! Későbbiekben mindent megírok – írta a helyszínről Motoros Érdekképviseleti Egyesület életre hívója, Csapó Zoltán Zsolt.

4sr HUngary