Vélemény: az ok vagy az okozat a probléma?

Vélemény: az ok vagy az okozat a probléma?

- Kategória: Kiemelt cikk

Parázs vita alakult ki egy fénykép alatt, ahol az álló kocsisort megelőző motorosok láthatók. Az olvasó fényképezőt ragadt, hogy "felnyomja" őket, de felmerül a kérdés: nem lett volna jobb egyszerűen odafigyelni rájuk?

Mondhatni szokványos jelenet: álló kocsisor, az autók korántsem egy sorban, inkább egymástól jobbra és balra, 50-60 centire kilógva várakoznak a lámpánál. Ismerve a városi közlekedést, mindig akad egy kíváncsi, akinek muszáj balra kihúzódni és megnéznie, mi is van előtte (segítek, ember: kocsisor, amit Te is csak gazdagítasz a járgányoddal.)

A törvény engedi, de Te, aki most előttem az autóval keresztben állsz meg, bármikor megtilthatod... Kérlek, akadályozás helyett inkább segítsd a motorok előrejutását! Köszönjük!
A törvény engedi, de Te, aki most előttem az autóval keresztben állsz meg, bármikor megtilthatod... Kérlek, akadályozás helyett inkább segítsd a motorok előrejutását! Köszönjük!

Ilyenkor a sofőr legalább 70-80 centit hagy maga mellett a jobb szélen, azaz éppen egy motornak elegendő helyet, de mivel korántsem egy vonalban állnak a gépek, esélytelen akár jobbról, akár balról előregurulni, holott a KRESZ ezt lehetővé teszi. Más kérdés, hogy ez már öt éve lehetséges, ráadásul forgalmi ok vagy baleset miatt immáron több éve kötelező középen ún. biztonsági folyosót is kialakítani, azaz a lehúzódás nem ajánlás, hanem KÖTELEZŐ, mégis tesznek rá magasról. Ha valamelyik autós ismerősöd kételkedne, hogy ez tényleg kötelező-e, illetve, hogy ezen a motorosok is előrehaladhatnak, nem kell érvelned, csupán a minisztérium állásfoglalását küldd át neki, hogy rájöjjön - a törvény nem az ő oldalukon áll:

motor kocsisorok kozott lampa elorehalad
Egyik autó a sáv szélén, a másik meg félig keresztben, bőven kilógva mögüle - így csak akadályozzuk egymást. A kép egyébként nem véletlenül homályos: nem bocsátanám meg magamnak, ha a Mazdában kikapcsolt övvel menet közben vadul telefonáló és gesztikuláló hölgy miattam kapna egy vaskos csekket...

A 2012 őszén életbe lépő új KRESZ számunkra legfontosabb újdonsága, a torlódásoknál alkalmazandó biztonsági folyosó, vagyis az, hogy szeptembertől a két vagy több sávos autópályákon és autóutakon közlekedőknek torlódáshoz érve a legbelső sávban balra, míg a többi sávokban szorosan jobbra kell húzódniuk. A forgalmat ellenőrző, útfenntartó, vagy balesetet szenvedett személyek, műszaki hibás járművek mentését végző gépkocsik így komolyabb fennakadás nélkül, zökkenőmentesen haladhatnak tovább. A felszabadult pályarészen a megkülönböztető jelzést használó járművek is a terelővonalakat átlépve folytathatják útjukat. Az előírás a korábbi KRESZ-módosításban megnyitott lehetőség alapján álló kocsisorok között szabályosan előre haladó motorkerékpárosok biztonságát is növeli. (forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) 

biztonsági folyosó
Három éve kötelező a biztonsági folyosó kialakítása, bírságolhatnak a hanyagságért, de ez sem érdekli a sofőröket. Őszintén: látott már valaha, bárki (itthon) szabályosan, két szélre húzódó kocsisort?

Tudja, hogy mi a helyes, mégis inkább duzzog

Hogy a szerényebb génkészlettel élő közlekedők is megértsék, megpróbálom röviden, tőmondatokban összeszedni, mi is a probléma forrása.

1, A forgalmi dugó nem magától keletkezik. Sofőrök okozzák, akik sms-eznek, alszanak, bambulnak a lámpánál, vagy csak egyszerűen autóval mennek oda is, ahová a tömegközlekedés és a saját lába is elvinné őket.

2, Aki nem kényelmeskedik, és kerékpárra, motorra, robogóra ül, a nem csak magának, hanem az autósoknak is spórol, hiszen ezzel csökken a dugó hossza, lerövidül az abban várakozók utazási ideje.

Az a bizonyos fotó a Délmagyar.hu hasábjain, alatta a felháborodott bejegyzés: ez nem szabályos!!! Beszédes a kép: a fotózás helyett inkább lehúzódna, a motorok nem kényszerülnének a szembe sávba - ez ilyen egyszerű...
Az a bizonyos fotó a Délmagyar.hu hasábjain, alatta a felháborodott bejegyzés: ez nem szabályos!!!
Beszédes a kép: ha fotózás helyett inkább lehúzódna, vagy hagyna 1-2 métert a sorompó előtt, a motorok nem kényszerülnének a szembe sávba - ez ilyen egyszerű...

3, Ha valaki szimpla irigységből nem engedi előre a motorost, kerékpárost stb., tegye már fel magának a kérdést: nem lenne jobb ugyanennyi energiával, odafigyeléssel inkább segíteni a másikat? Ha az a húsz-harminc a biciklis, motoros a hanyagságod miatt - hozzád hasonlóan - újra autóba ül, éppen húsz-harminc autóval lesz hosszabb a sor előtted... Őszintén, ezt szeretnéd?

Kedves Olvasó, köszönjük, ha eljuttatod az üzenetet autós ismerőseidhez! Továbbá hálával tartozunk azoknak a sofőröknek, akik nap mint nap segítik az előrejutásunkat a forgalomban, és üdvözöljük, hogy egyre több ilyen autóssal találkozunk az utakon.

BikersPoison

Facebook Comments

90 Comments

 1. A cikk jó, de a fotón lévő motoros beállás ettől függetlenül teljesen szabálytalan. A megengedett előresorolást csak akkor kezdem meg, ha biztosított a hely az előre haladásomhoz, és azt is látom, hogy hova fogok beállni. Ha nem belátható és ott ragadok a bal oldalon, mert nem lesz hova visszasorolnom, akkor a szembe jövők joggal fognak anyázni. Útkereszteződésbe vagy vasúti átjáróba is csak akkor mehetek be, ha látható, hogy onnan ki is jutok, és nem másoktól függ az áthaladásom. Egyszóval nem kötelező a motorral mindenáron a sor elejére gurulni. Ha ezt szabályosan megtehetem, mert biztosították az autósok a helyet akkor megyek, ha ez nem biztosított, akkor maradok a sorban és legfeljebb magamban anyázok egy kicsit. …….és most jöhet a sárdobálás, de az nem biztos, hogy attól igazad lesz…
  Széles utat:)

  1. vinczeattila

   Egyet értek veled Kaktusz!

  2. Hero Super

   Ezt talán az autósoknak is meg kéne tanulni, mert 90% nem tudja ( Útkereszteződésbe vagy vasúti átjáróba is csak akkor mehetek be, ha látható, hogy onnan ki is jutok…), elfelejtetted hozzátenni, hogy a szabad jelzés ideje alatt kell ezt végehzvinni a KRESZ szabálya szerint.

 2. kaktusz Igazad van én is csak akkor megyek előre ha van elég hely Viszont a képen látható esetben nem fogja zavarni a szembe jövőket a két robogós mert mire az autós a kuplunghoz ér a két robogós már rég a másik oldalon lesz Nyugodtan beállhat, bár nem szabályos viszont senkit sem akadályozni sem veszélyeztetni és főleg feltartani nem fog. Bár hozzáteszem hogy én csak a saját sávomba állok előre

  1. Teljesen igazad van, jó eséllyel senkit sem fognak zavarni.

  2. Attila Németh

   É6s miután beáll az sutó elé ssjnos dok esetben már ő tarja fel a sor. Ahol mondjuk 70es tábla van ott teljesen felesleges kismotorral előre menni. Főleg külvàrosi szakaszokon járok sokszor úgy, miutánvelőre engedem az50ccm gépet pár méterrel később màr feltart, mert 70-80al max kizsírozott szakadékba tud menni. És sajnos utáns ő már nem húzódik lejjeb, hogy ugysn úgy segítsen engem, ahogy én is srgítettem őt. Ez a kismotorosok többségérr igaz. Nagymotorosokat sokkal kúlturáltabbnak tartom. Persze minden oldalon van minden.oo

   1. A képen látható 400 as illetve 600 as robogóról beszélek nem valószínű hogy feltart téged sőt mire észbe kapsz már nem is látod őket .

  3. Baksa Ferenc

   Sorry..1-2 hónapja robogós mellèm “sorolt” , nem elèm.Ráadàsul zàróvonalon..Nem vagyok gyökèr de rànyomtam a sport gombra az automata vàltón…mire a robogós meglàtta hogy indulhat 2 autónyit előtte voltam..Nekiàllt dudálni , majd az újabb piros làmpànàl a kocsikat balról jobbról kerülve zàróvonalat àtlèpve mellèm jött ès kioktatott…elmondtam neki hogy zàróvonalon nem mehet, a kocsi elè àllhat, nem mellè, de csak akkor ha nem tart fel, ès a többi KRESZ szabàjt se sèrti meg..rendőrt akart hívni, mire mondtam neki hogy okè, de van tèrfigyelő kamera…elhajtott szó nèlkül..

   1. Na az ilyen kisebbségi komplexusban szenvedőkön szoktam jó nagyokat röhögni amikor mellé megyek a lámpánál és már látom hogy teszi sebességbe tizezresen pörgeti a rozsdaboglyát csak hogy megmutassa nem fogsz ám elém bejönni Aztán általában hagyom hogy kerék csikorgatva elinduljon és mögé szépen beállok mert a következő autós a legtöbb esetben már nem egy ilyen na én majd megmutatom típus. Hál istennek a te fajtádból van kevesebb a legtöbb autós nem áll neki ágaskodni a lámpánál

    1. Csaba Dávida

     Jobb autóval lehet én is inkább kilövök egy sima 50-es robogó mellől. Nagyrobogóval emberkedni valóban nettó türhőség, de ami a képen van és amit Ferenc említ, mindkettő szabálytalan, szóval utána még dudálni + kioktatni, szintén nettó türhőség.

    2. Baksa Ferenc

     öööö..sebességbe? leírom még egyszer “rányomtam a sport gombra” manuális váltós autónál hol van ilyen? Sehol..tehát automata váltós a kocsim, így sebességbe nem kell tennem, sőt bőgetnem se kell..szeretem ha csendes a kocsi..se sportkipufogó se reszelt tuning a motoron..csak szimplán 2.3 benzines turbómotor duruzsol…sajnos az olyan motorosokból amit írtam meg rohadt sok van..

     1. Hero Super

      De sötét vagy, ember. Nem Rólad beszélt, hanem általában egy autósról, aki le akarja gyorsulni a motorost. Vagy direkt vagy ennyire suta? A sportgombodat meg dugd fel a seggedbe, esetleg a feleséged mellbőségével nem akarsz még dicsekedni…?

     2. Baksa Ferenc

      😀 ha megnézed akkor ott a nyíl a hozzászólásnál hogy : “gladius01—-> Baksa Ferenc”.. akkor mi van ezzel a sötétséggel? 😀

     3. Hero Super

      Te tényleg ennyire sötét vagy, bazdmeg? Ezt nem hiszem el. Tudom, hogy Neked válaszolt Te isten barma. De azt mesélte el, hogy mikor mellégurul egy iilyen TE fajtádnak, nem konkrétan Rólad van szó, fogd már fel azzal a mogyorónyi agyaddal, Te nagyon kretén… Ennyire futja a 2.3 Turbo mellé? Bazdmeg, szövegértés, bazdmeg, idióta, és bazdmeg, szavazati joga van…jézusom ember.

     4. Baksa Ferenc

      ezjóvótbazmeg 😀 igazi szupehős vagyol 😛

 3. Hogy a szerényebb génkészlettel élő kutyusok is megértsék, a sztrádán, amiről ugye nagyrészt a cikk szól, a dugók nem a bamba sofőrök miatt keletkeznek, hanem az útszűkületek egyszerű fizikája miatt. Nem fontos ehhez érteni, viszont nagyképűen nyilatkozni sem olyasmiről, amihez lövésünk sincs.

  1. Jöttél már haza az M7-en vasárnap este? Láttad a belsőben meg a középsőben 90-100-zal andalgókat, miközben a jobb sávban (jó esetben) több száz méterenként vagy kilométerenként volt csak egy-egy autó? Fehérvár és Budaörs között max. agyérszűkület van a hülyéktől, nem útszűkület…

 4. Kedves gyalogos (ha már így névtelenül),

  ha két autó közel azonos sebességgel halad, és közöttük legalább 10-15 méter távolság tátong, akkor oda (elvileg) gond nélkül besorolhat egy harmadik, ügyes sofőrök esetén akár kettő is.

  a gond azzal van, amikor ez egy/több vezető tétlen- vagy figyelmetlensége esetleg egyszerű bunkósága miatt nem jön létre.

  a városi dugók nagy része pedig igenis megelőzhető lenne egy kis odafigyeléssel: miként írtuk is anno a közlekedésiek méréseire hivatkozva, ha tíz autósból egy motorra/BKV-ra/robogóra szállna, a csúcsidőben harmadával csökkenhetne a dugók hossza. nap mint nap látva, hogy mit művelnek az emberek a zöld lámpánál (2-4 másodperces hatásszünetek, egymás figyelése a lámpa helyett stb.) ez alsóhangon kitesz újabb 10-20 %-ot.

  persze a lassan isztambuli stílusú városi forgalom megoldása helyett beszélhetünk arról is, hogy mi az oka az autópályán kialakuló torlódásoknak (amire ugye utalás sem volt az írásban), az biztosan célravezetőbb.

  1. múltkor szombathelyről azért tartott autópályán az út budapestig több, mint 5 órán keresztül (normál esetben, szabályok betartásával is max 2 óra) mert a szembejövő sávban valahol tatabánya környékén koccanás volt és bámészkodott a plebs. ilyen egyszerű ez

 5. Ejj, Kutya, ez megint egy semmire sem jó, ujjalmutogatós, demagóg cikk lett, ráadásul az, amit a fotón láthatunk, az valóban nettó türhőség a két robogós részéről, t.i. ugyan előre lehet menni, de egyrészről nem a szembesávban, másrészről pedig sehol sem kötelező.

  Tény és való, hogy a kép szerzője is csak azon jólsikerült egyedek táborát erősíti, akik miatt határozottan támogatom, hogy az abortusz limitjét felemeljék minimum a magzat 300 hónapos koráig, de ez a néhány bekezdésben összefoglalt hiszti nem az igazi…

 6. A kRESZ azt is előírja, hogy egy jármű az egy akkor is ha akárhány kereke van. Párhuzamosan nem közlekedhetnek, tehát a motoros is be kell, hogy álljon a sorba. Amikor a másik mellé ér, az előzésnek, kikerülésnek számít, és azok szabályai vonatkoznak rá. A balesetek mindig abból adódnak, hogy azt hiszik mert gyorsabbak, mindent lehet! Pedig nem.

  1. KRESZ Géza személyesen? Micsoda megtiszteltetés! 😀

  2. a motoros záróvonal mellett nem csak kikerülhet, de sávon belül ELŐZHET is a KRESZ szerint. nem biztos, hogy jó ez így, de mindenképpen szabályos.

   1. Sávon belül CSAK EGY NYOMON HALADÓ JÁRMŰVET!

    1. Ádám Graf Spee Márkus

     Úgy bizony….. de amikor áll az autó akkor én kikerülni szoktam őket a motorral és nem megelőzni.

    2. tévedés… SAJNOS előzhetsz több nyomon haladót is, lapozz csak fel egy friss (2012 utáni) kresz vizsga kérdéssort. nem helyeslem, sőt elítélem, hogy engedik, de akkor is szabályos. capslock nélkül is 😉

   2. Baksa Ferenc

    Igen , ha nem èrinti a zàróvonalat, ès az autó mellett biztonsàgos oldaltàvolsàgot tud tartani..van mindkèt katagóriàból jogsim..

 7. SnowFighter

  Közlekedési lámpánál a motoros akkor mehet előre, ha van külön jelzett és felfestett hely nekik. Innentől kezdve nem az autós a bunkó, amiért nem hagyott ott több méteres helyet, hanem a motoros az, és a KRESZ-t sem tartja be. Az, hogy vasúti átjárónál a szembe sávba állt meg a saját nemtörődömségük és pökhendiségük közvetlen következménye.

  1. Frissítsd fel a KRESZ tudásod Egy utánaképzés nem ártana . Miféle baromság ez a felfestett hely ? hol olvastál te ilyet ? Linkeld már be légy szíves…………………..Itt a szabály ……………………………………. (12) Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni
   vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állniuk – előre
   sorolás céljából –, kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű
   segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között,
   kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról
   szabad előrehaladni, ha

   a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és

   b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák.

   1. Baksa Ferenc

    Plusz nem lèpi àt a zàróvonalat..ami lehetetlen úgy hogy megfelelő biztonsàgos oldaltàvolsàgot tartson a kocsi mellett.plusz ha a kocsi gurul màr nem is mehetne el mellette

    1. Aztán a városban rengeteg kétsávos út van ahol nincs záróvonal és simán előre mehet a motoros. Ne rajoskodj a havi 2000 km eddel mert elég nevetséges szám . Én az 50 cm es robogómmal többet nyomtam havonta . És én 40 éve motorozok bocsi

     1. SnowFighter

      A kemény robogós csávó, az élet császára 😀 Köszönöm, ez a kommented mindent megmagyaráz a hozzáállásodról, amely szerint mindenki kapja be, te pedig lefosod a KRESZ-t 😀

     2. Lehet hogy egy cseppet jobban ismerem a KRESZ-t mint te több mint kétmillió km el a hátam mögött Érdekes módon mindig az ilyen vasárnapi kocák vannak felháborodva a hivatásosokat valahogy nem zavarják a motorosok .

     3. SnowFighter

      Mivel éppen egy másik kommenthez írtad le, hogy akkor is neked van elsőbbséged, ha nem, ezért valószínűleg nem ismered jobban a KRESZ-t 😀

     4. Látom tényleg buta vagy mint a tök. Nem érteted miért írtam ezt. Na mindegy kérdez meg egy felnőtt bácsit az majd elmagyarázza hogy miért írtam így.

     5. SnowFighter

      Dehogynem értem: összevissza tolod a faszságaid, egyszer még robogót vezetsz millió kilométereket, aztán kamiont, utána kiderül, hogy vizsgáztatóbiztos vagy. Élénk a fantáziád vagy csak sokat hazudsz. Gyógyszert szedsz rá?

     6. Hero Super

      Megtaláltad már a felfestést, ami szerinted létezik? Muti már meg…barom.

     7. SnowFighter

      Te még mindig ezen lovagolsz? gladius sem éppen egy IQ bajnok, de már rég áttértünk másra, te meg már vagy 10-20 kommentet szentelsz ennek, amikor senki nem kérdezett. Ritka buta ember vagy 😀

     8. Te ne beszélj inkább senkinek IQ ról mert kiröhögnek A buta ember próbálja hülyeségét kimagyarázni. Aki egy kicsit is értelmesebb az elismeri ha hibázott Mert bárki hibázhat még egy ilyen nagyképű seggfej is mint te . Amúgy ezen az IQ bajnok dumán kívül van más is a tarsolyodban vagy apád csak erre tanított meg ? Meg arra hogy belepofázz a felnőttek dolgába Vigyázz mert ha apád meglátja hogy beszélsz alaposan elnáspángol aztán lesz egy hét szobafogság 🙂

     9. SnowFighter

      Ez most valamiféle önkritika akart lenni, te IQ huszár? (Apád azt mondta ezt még nem ismered :D) Már az első válaszomban megírtam, hogy abban neked volt igazad, ezek szerint tényleg hülyébb vagy, mint egy aranyhal 😀

     10. SnowFighter

      Ettől függetlenül persze előretolt bicikli felálló létezik, más kérdés, hogy nem falun kéne keresned 😀

     11. Hero Super

      Nálad még egy csecsemő is jobban ismeri, mit menőzől? Vidéki suttyó.

     12. SnowFighter

      Mi van, visszakapcsolták a netet Mucsaröcsögére, aztán csapatod a billentyűzetet? Idáig érzem a szarszagot, ami árad. Ja bocs, az a szád volt…

     13. Hero Super

      Te, csak arra vagy képes, hogy a másik szövegét majmold? Mucsaröcsöge, ember, ez már 30 éve is akkora égés duma volt, hogy az valami gyász. Kapd már össze magad…

     14. SnowFighter

      Azt hittem hozzád még nem ért le, olyan messzire…

     15. Hero Super

      Nem, csak Te kapd be,. és Téged kellene nyakon fosni, mikor hülyeségeket beszélsz. Vagyis állandóan.

     16. Baksa Ferenc

      ahol nincs záróvonal ott is tartani kellene megfelelő oldaltávolságot az autótól.. ha a kocsisor elejéig akar menni előbb utóbb lesz záróvonal is…Plusz a város az nem csak Budapest ember…jó ha egy nagyobb városban 1-2 db kétsávos hosszabb út van, és a kanyarodó sávokat ne keverd a többsávos út fogalmával…ettől függetlenül ha egy motoros letöri a tükröm a lavírozásával elég rendesen perkálhat (arra nem is akarok gondolni hogy végigtolja a kocsim oldalán a festést annyira balfasz..)És még akkor ott van az is hogy nagy sebességgel lavíroz a kocsik között és nem veszik észre hogy jön, majd telibeveri a kocsit…Én ezért szoktam szépen besorolni a kocsik mögé középre motorral…Ja és gondolom még alvás-munka és család helyett is motoroztál havonta 😀

   2. SnowFighter

    Annyiban valóban tévedtem, hogy az általam hivatkozott szabályozás csak kerékpárokra vonatkozik. Ettől függetlenül a KRESZ utánképzés valószínűleg neked nem ártana, ha erről még életedben nem hallottál, pedig legalább 5 éve hatályban van. Előretolt kerékpáros felállóhely a neve, Magyarországon kevés van belőle, nyugaton annál több 😉
    Persze ez egyből azt is új megvilágításba helyezi, hogy akkor is szabálytalankodnak a motorosok, amikor erre felállnak, hiszen az kizárólag a biciklistáknak van fenntartva. Eddig azt hittem szabályosan teszik, köszönöm a figyelemfelhívást! 😉

    1. Miről beszélsz már megint ? Most ismerted el hogy a kerékpárosokra vonatkozik a szabály Aztán ebben a cikkben hol van szó kerékpárosokról ? Vagy kerékpáros felállóhelyről .

     1. SnowFighter

      Látom a szövegértés nem az erősséged, ezért megpróbálom még egyszer, hátha 😉
      Köszönöm neked, hogy felhívtad a figyelmem, hogy a motorosok olyan esetben is leszarják a KRESZ-t, amit eddig nem vettem észre.

      A képen a két motoros a szembejövő sávban állt meg a sorompónál. Nem kell kerékpáros felálló, de 60-as IQ sem, hogy valaki belássa, ez kurvára nem szabályos 😀 Persze 60-as IQ alatt ilyenkor valószínűleg egyszerűbb az autóst szidni, aki ezt le merte fotózni.

     2. Mondjuk ha elolvastad volna a többi hozzászólásom akkor láthattad volna hogy azt írtam nem szabályosan állnak ott viszont senkit nem fognak zavarni mert mire a kuplunghoz nyúl az autós ők már rég a túloldalon vannak de veled nem is vitatkozom mert te vagy az a fajta aki ha hülyeséget ír akkor is megmagyarázza .

     3. SnowFighter

      Komolyan ezt írtad? Még szerencse, hogy nem olvastam, mert ekkora gyökérséget ritkán sodor szembe a szél. A cikk arról szól, hogy az autósok mekkora szemetek, amiért nem engedik előre mindig a motorosokat, bár ez a KRESZ szerint nem is kötelességük. Erre jössz te a 60 alatti IQ-dal, aki szerint ezzel szemben a motorosoktól nemhogy jófejséget nem kell elvárni, de még a KRESZ betartását sem, mert úgysem lesz belőle baj. Hát kedves gladius, akkor állítsd a szádat alaphelyzetbe és soha ne panaszkodj, ha egy autós nem tartja be veled szemben a KRESZ-t: biztos úgy gondolta, hogy nem lesz belőle baj. Hülye vagy, mint a libafos, csak nem keringsz.

     4. (Közlekedési lámpánál a motoros akkor mehet előre, ha van külön jelzett és felfestett hely nekik……… aki ilyet ír azzal nincs miről vitatkozni te agyalágyult hülye Gyorsan és hatékonyan tereled a szót a a tudatlanságodról . Van neked egyáltalán jogosítványod? kétlem Szerintem egy hülye kerékpáros vagy aki maximum tömegközlekedik

     5. SnowFighter

      “a többi hozzászólásom akkor láthattad volna hogy azt írtam nem szabályosan állnak ott viszont senkit nem fognak zavarni mert mire a kuplunghoz nyúl az autós ők már rég a túloldalon vannak” ……… aki ilyet ír azzal nincs miről vitatkozni te agyalágyult hülye

     6. Igen már biztos vagyok benne hogy nincs jogsid

     7. SnowFighter

      Gondolom ebben is úgy vagy biztos, mint abban, hogy nagyon is jó helyen állt meg az a két motoros 😀 Azaz megint hülyeséget beszélsz 😉
      Vigyázz aztán az utakon, mert még a végén úgy jársz, mint a két motoros futár az Üllőin pár hete. Az egyik piroson ment át, a másik záróvonalon fordult meg, össze is mentek. Aztán anyázták egymást, hogy melyikük volt szabálytalanabb 😀 Biztos ők is úgy gondolták, hogy abból baj nem lehet, amit csinálnak, olyanok voltak, mint te 😉

     8. Velem ez nem igazán történhet meg merthogy a legtöbbször nekem van elsőbbségem akkor is ha nem Ugyanis én egy 40 t szerelvénnyel járok maximum a mozdony ellenfél .

     9. SnowFighter

      Van egy testsúlyod öregem. Szegény robogó, elég masszív darab lehet, ha elbír 😀

     10. Hero Super

      Te mit nyomorékoskodsz itt, balfasz. Még a Kreszt sem ismered, de magyarázod a hülyeségedet. Arról regélj inkább, hogy bele sem kellett volna szólnod. Az ilyen tahók miatt vanak a balesetek, mert fingjuk nincs a szabályokról. Felfestés, meg hasonlók, hol élsz Te b+?

     11. SnowFighter

      Téged meg ki kérdezett? Azért, mert van egy biciklid, amit szüleidtől kaptál érettségire, azt hiszed egyből te vagy az utak császára? Töröld meg a szádat, mert szaros maradt!

     12. Mi van öcsém ne idegeskedj Csak más is észrevette hogy fingod sincs a szabályokról De osztod az észt

     13. SnowFighter

      Téged már többen osztottak itt ki, hogy kb. aszfaltozott utat nem láttál még, aztán mégis itt pattogsz, mintha felment volna a robogód a seggedbe 😀

     14. Nagypofájú hülye gyerek mutasd már meg a jogsidat te tulok. Kíváncsi vagyok rá . Amikor ezt kérem utána szoktak az ilyen nagypofájúak eltűnni. Persze a jogosítványát még egyiknek sem látta senki.

     15. SnowFighter

      Ha olyan kevés eszem lenne, mint neked, valószínűleg lennék is olyan hülye, hogy feltöltsem az Internetre. De a kommentedből legalább kiderül, hogy másokkal is ilyen vitákba szoktál keveredni, gondolom mindenki igen hamar rájön, hogy a KRESZ-t nem ismered, a jogsid az Ecserin vehetted – már ha van egyáltalán 😀 Meg az is kiderül, hogy csak te vagy olyan gyökér, hogy egy igazolványt feltölts az Internetre, gratulálok. Uramisten! Ezek után felmerül bennem a kérdés, hogy hány éves vagy, 14? Szerintem szólj anyukádnak, hogy kapcsolja be a szülői felügyeletet a böngésződön, mielőtt valami még nagyobb hülyeséget csinálsz.

     16. Hero Super

      Ezt elkúrtad, Te jogosítvány nélküli kis pöcs. Mire vered magad, leaszfaltozták az utcátokat, aztán szakértő lettél? Szerencsétlen barom. Inkább arról regélj, hogy vajon hány baleset szárad az ilyen seggarcúak lelkén, mint Te, akik nem elég, hogy a Kreszt sem ismerik, még nagy pofával félre is informálnak másokat, hogy azok is csináljanak hülyeséget. Ezzel dicsekedj, baromarcú. Sajnos még a nyolc általános is necces. Bebizonyítod, hogy fingod sincs a Kreszről, aztán meg Te ócsárolod a másikat, hogy nem tudja. Van Neked egy cseppnyi eszed? Nem úgy néz ki. Anyád még mindig a sarkon árulja magát, hogy ki tudja fizetni az internetedet? Kb. azon a szinten vagy, taknyoskám…

     17. SnowFighter

      Mondtam, már, hogy azért, mert kaptál egy BMX-et Karácsonyra, még ne arcoskodjál itt, hát hihetetlen. Anyádat kúrtam el maximum, lehet így születtél te 😀

     18. Hero Super

      Milyen BMX-et, hol élsz Te? Az már csak nagyon vidéken menő. Az a baj, hogy kisebbik fiam is idősebb Nálad, Te kis majom, nem esett még le, hogy tudom ki vagy? Úgyhogy ne játszd itt az eszed, mert esetleg elszólom magam, hogy mi a pálya. Az a szerencséd, hogy nem akarok hülyét csinálni a rokonaidból, de Te megérdemelnéd, Te kis fotelhuszár.

     19. SnowFighter

      Egészen biztosan nem ismersz, mert egyrészt ilyen suttyó parasztokat nem ismerek személyesen, másrészt nincs traktorom, amivel lemehetnék meglátogatni téged a tanyán. A kocsim meg elakadna a tehénszarban. Szóval csak szóljad mi a pálya baromarcú 😀

     20. Hero Super

      Te nem is ismersz, Te hülye, látod mekkora segg vagy? Ki beszélt itt arról, hogy Te ismersz engem. Tényleg kezdek kételkedni a 8 általánosodban is. Na, megvan a FELFESTÉS, azon rugózzál. De látom, említettem, hogy vidéki vagy, erre nagyon rákaptál erre a paraszt vonalra. Saját ötleted nincs, csak majmolni tudsz?

     21. SnowFighter

      Te mondtad, hogy ismersz. Tudod, az ismeretség ilyen kölcsönös dolog, feltételeztem én is ismerlek téged. Gondolom azért ezt egy sültkrumplinak is el tudnám magyarázni, neked nem megy 😀 Már az elején megírtam neked, hogy a hozzáállásod alapján városban valószínűleg évente egyszer jársz a szüleiddel, te kezdeted utána ezt is itt másolni… szánalmas vagy.

     22. Hero Super

      Nézd, mit találtam: A hét kommentelője, aszongya, hogy “Közlekedési lámpánál a motoros akkor mehet előre, ha van külön jelzett és felfestett hely nekik. Innentől kezdve nem az autós a bunkó, amiért nem hagyott ott több méteres helyet, hanem a motoros az, és a KRESZ-t sem tartja be.”
      LOOL, szakértő Dr. SnowFighter született Idióta Ubul, anyja neve Kolompár Rozália, apja Lakatos Nintendo :DDD

     23. Te istenbarma valószínűleg még a jogsim is sokkal idősebb nálad te nagypofájú hülye gyerek Persze a jogosítványt nem tudod bemutatni Kitakarhatod nyugodtan a nevet és a pofádat senki nem kíváncsi rá csak a kategóriáidra lennék kíváncsi . Jaj mit beszélek kategóriák he he he jó ha egy található benne , Na persze ezt sem fogjuk soha látni mint mindig az ilyen szarjankókét

     24. SnowFighter

      Még mindig nem töltötted fel ide a jogsidat? Szerintem nincs is, azért kéred az enyémet, mert szeretnél már egyet látni legalább képen 😀

     25. Hero Super

      Anyád kérdezett, hogy mondja uram, tényleg ennyire hülye lenne a fiam? Én meg válaszoltam, hogy Hölgyem, sajnos igen, jobban járt volna, ha lenyeli a kis gecit…:D

     26. SnowFighter

      Most már másolsz is? Mi vagy, te majom? Köcsög majom? 😀

     27. Hero Super

      Mit másolok? Megint részeg vagy? 😀

     28. Boci Boci Tarka

      Meg persze Dzsínóék klánja, akik örömmel veszik majd birtokba a tested.

     29. De lehet hogy a Rikárdóék klánja 🙂

    2. kár tovább ragoznod: a kerékpárosokra sincs ilyen szabály, ez teljes bukta.

 8. Bozsoki Csaba

  Konkrétan, örülök, ha valami érthetetlen irigység(?) miatt nem húzza rám a kormányt! Néne! 1000 éves jogosítvánnyal a “problémás” kisvárosi forgatagban, “majd megnevelem” attitűddel… Aztán még vitatkozik is, hogy nem szabad. Kérdem tőle, hívjak rendőrt? Bár esemény nem történt, mert pont az ilyen hülyékre vagyok hegyezve. Így aztán csak bebasztam az ablakon a mindig nálam lévő KRESZ zsebkönyvet. Hátha kinyitja.

 9. Szerbusztok!Héten kisebb túrát csináltunk!Lényeg a lényeg Zakopane felől mentünk haza Móvárra kb 15-km úgy tettünk meg hogy felezőn!Higgyétek el a Lengyel embernél normálisabb nincsen.Persze saját véleményem!

 10. Sándor Pusztai

  Én ezt generált álproblémának érzem. Álló autósor mellett az megy el, aki akar. A gond azzal van, ha szabad jelzés jön és elindulnak. Ezért, ha tehetem, még a robogósnak is hagyok helyet, menjen előre, mert zöldnél ők dinamikusabbak, így nincs érintkezés, nincs konfliktus. Párhuzamos közlekedésnél mindig jól láthatóan oldalra húzok amit meg is szoktak köszönni, és ez jólesik. A kerékpár nem közélkedési eszköz, hajtója nem vizsgázott KRESZ-ből, és nem fizet biztostást. Nem is dinamikus, így szabadjelzésnél csak feltart, ráadásul ők próbálnak jobbról is elhaladni az autók mellett, őket természetesen leszorítom a kátyúba. Mozgó járműsor mellett ne próbáljon senki előre araszolni. Amúgy gyakran ülök mocira, de ettől nem leszek kevésbé kényelmes. Az tény, hogy robogón, motoron többen férnek el ugyanolyan útszakaszon.

 11. Ádám Graf Spee Márkus

  Én ahogy észrevettem Pesten már sokkal együttműködőbbek az autósok. Van persze mindig 1-2 bunkó… de az mindenhol előfordulhat. Rájöttek inkább arra, hogy előreengednek amíg piros a lámpa, úgy a többség a motorosoknál biztos nem fog közöttük cikkcakkozni

 12. Közlekedési lámpánál a motoros akkor mehet előre, ha van külön jelzett és felfestett hely nekik …………………Te ökör állat ezt te írtad Ki
  t érdekel hogy a biciklis meg egy hülye mint te mikor és hol mehet előre Hol van a cikkben szó biciklisekről te idióta Próbálod mentegetni kimagyarázni az oltári nagy baromságot amit írtál ahelyett hogy beismernéd hogy hülyeséget mondtál . Egyébként te barom ezen a képen hol látod te azt hogy a biciklis előre mehet ?

  1. SnowFighter

   Teljesen analfabéta vagy? Hero haverod azt írta, hogy szerinte ilyen biciklis felfestés nincs is, ne pofázz bele más dolgába, ha nem ismered még a betűket sem, nemhogy a KRESZ-t 😀

 13. Kedves Hozzászólók!

  Megkérek mindenkit, hogy ne álljon bele a személyeskedő, trágár, parttalan vitákba – tiszteljük meg ennyivel az oldalt és közösségét.

  Köszönöm,

  Kutya.

  1. Hero Super

   Az oldal látogatóinak 90% egy személyeskedő trágár pöcs, hiányos vagy éppen nulla KRESZ-tudással, amit még meg is magyaráznak. Van akinek még a simán leírt szöveg elolvasása is gondot okoz, és akkor még a szövegértés fényévekre van. Ez nem közösség, ez egy csürhe, ami tegnap mászott le a fáról kb.

   1. Szia Hero Super! Kérlek, az oldal látogatóit ne ebből a kettő-három szájkaratézó idiótából ítéld meg. Amint láthatod látogatók többsége nem szált be ebbe a parttalan vitába, ugyanis a többség már tudja, hogy vitatkozni csak magunknál értelmesebb emberekkel érdemes. Tőlük tanulhatunk. A hülyék lehúznak a saját szintjükre, és ott győznek le a saját eszközükkel…

   2. Két hozzászóló alapján kár lenne megítélni több ezer embert… Ez a sárlavina is csak azért maradt fent, mert nem kenyerem a cenzúra, de érik a tiltás…

 14. Hogy lehet innen leiratkozni, hogy ne kapjak folyamatosan értesítést a legújabb mocskolódásokról, ami itt folyik?! Nincs itt valami moderátor féle? Borzalmas amit itt műveltek!

Válasz