London: minden nap életveszélyben…

London: minden nap életveszélyben…

- Kategória: Kiemelt cikk

Olyannyira elharapózott a motoros és robogós bűnözés a brit nagyvárosban, hogy már a rendőrség is tehetetlen, új, szokatlan eszközeikkel is alig tudják visszaszorítani a bűncselekmények számát.

 

Nem ültek tétlenül a BBC munkatársai sem, nemrég készítettek egy dokumentumfilmet, amiben bemutatják a jellemző támadási formákat és helyszíneket, hogy a motorosok felkészülhessenek a rablók ellen:

A brit motoros lapok persze kissé cinikusan kommentálták az esetet, hozzátéve, hogy éppen ideje volt felismerni az állami tévének – no meg a hatóságoknak -, hogy ők, a helyi motorosok nap mint nap ezt élik át, és a jelenség már évek óta megkeseríti a mindennapjaikat. Se szeri, se száma a videómegosztókon sokkoló felvételeknek, melyekben különböző támadásokat rögzítettek:

Több mint hatszázezren látták már a bátor motoros videóját, aki sikeresen visszaverte a rablók támadását

Valóban elkeserítőek a számok, hiszen 2011-ben csak 310, 2015-ben már bő ötezer, míg egy évvel később több mint 16 000 (!) motoros rablást jelentettek a főváros utcáiról, és csak Londonban havonta 1200-1500 (!) motort loptak el.

Continental 2019

Facebook Comments

4 Comments

 1. Ki kéne osztani pár mp-5-öst a rendőröknek a megfelelő jogi módosítások után. Ha nem megy normálisan akkor ideje bekeményíteni. Előbb lőjenek majd utána kérdezzék meg hogy akkor mi is volt….

  /SZERK
  Illetve lehetővé tenni civileknek a pisztoly viselését.

  1. És akkor saját fegyverével lőnék le a kiképzetlen civilt, vagy eleve tarkón lőnék, biztos ami biztos alapon.

   Rendőrök felfegyverzésével és vadászati engedélyével egyetértek. De ebből is volt már félreértés. Metróhoz rohant a feka csávó a rendőr meg hátba lőtte mert azt hitte terrorista és menekül. Kiderült teljesen ártatlan civil.

   Én beépítenék egy távirányítható kormányzárat a motorra, azt vigye 🙂

   1. “De ebből is volt már félreértés. Metróhoz rohant a feka csávó a rendőr
    meg hátba lőtte mert azt hitte terrorista és menekül. Kiderült teljesen
    ártatlan civil.”
    Ilyenkor jön az ha a rendőr szól hogy állj meg/leint autóval nem kéne elmenekülni és akkor nem kapsz golóbist….

 2. Bakker, szart se látni a videókon. Mi történt?

Válasz