Hivatalos: idén láthatjuk utoljára a Suzuki GSX-R1000-et

Hivatalos: idén láthatjuk utoljára a Suzuki GSX-R1000-et

- in Kiemelt cikk

A Moto Station készített interjút a Suzuki kereskedelmi igazgatójával, aki megerősítette: idén nyugdíjazzák a legendás GSX-R1000-et.

A beszélgetésből kiderült, hogy a 400-as változat kivételével eltűnik Európából a teljes Burgman család, s ami ennél is nagyobb meglepetés: sajnos búcsúznunk kell a legendás GSX-R-től, mely 1984 óta (!) színesíti az öreg kontinens útjait.

Megszűnik a Suzuki GSX-R1000 forgalmazása

Más ikonokhoz, például a Kawasaki ZZR1400-hoz és a Yamaha FJR1300-hoz hasonlóan a Suzuki is vezéráldozatot hoz az Euro5 környezetvédelmi előírás miatt, és továbbfejlesztés helyett egyszerűen megszünteti a GSX-R1000 forgalmazását.

Game Over? Bármennyire fáj, 2021-től már csak használtan lesz elérhető Európában a literes GSX-R

A Moto Stationnek nyilatkozó Guillaume Villardout, a Suzuki France kereskedelmi vezetője erősítette meg, hogy a 125-ös, 250-es és 650-es Burgman mellett a GSX-R1000 forgalmazását is beszüntetik, mert nem térülne meg a modellek fejlesztése, felkészítése az Euro5 norma teljesítésére. Természetesen ez a lépés nem érinti az ázsiai piacot és a versenycsapatokat, akik továbbra is használhatják a „nem környezetbarát”, literes sportgépet.

Kapcsolódó anyag: Viszlát, Hulk! Harminc év után búcsúzik a Kawasaki ZZR modellcsalád