EJC: Superbike fiataloknak

EJC: Superbike fiataloknak

- Kategória: Ajánló, Verseny
0

A European Junior Cup új és izgalmasnak ígérkező osztálya 2011-ben jelenik meg először az SBK Világbajnoki sorozat tagjaként. A 14 és 17 év közötti korosztály számára meghirdetett junior kupasorozat résztvevői abba a szerencsés helyzetbe kerülnek, hogy a MotoGp és a WSBK helyszínein motorozhatnak éles versenyben, nagyközönség előtt.

A bejutott jelentkezők különálló futamokon kapnak lehetőséget több ezer motorsport rajongó előtt tehetségük bizonyítására egy Kawasaki Ninja 250R típusú versenymotorral. A versenyket közvetlenül a vasárnapi második WSBK futam előtt rendezik.

Az EJC csomag tartalma a teljesség igénye nélkül:

– Versenyre felkészített Ninja 250R és pit felszerelés
– Motor elszállítása minden futamra
– Gumik és üzemanyag
– Csapat ruházat, felszerelés
– Technikai támogatás
– Felkészítés profi versenyzők segítségével

Te is indulhatsz a Superbike-ban!

A fiatal versenyzők nemzetközi karrierjük megkezdésével egyben egy aktív edzési programban vesznek részt, melynek első állomása a szezon indulását megelőző edzőtábor Spanyolországaban. A széria összesen hat állomásból áll, olyan legendás pályákat érintve mint Assen, Monza vagy Silverstone.

A nevezés feltétele, hogy a jelentkező legalább egy éve rendelkezzen versenyzői licenccel pálya, motocross, enduro, supermoto, triál vagy minimoto kategóriában.

Bővebb információk a jelentkezésről: European Junior Cup

Ja igen: olcsónak nem olcsó, ellenben drága. Nagyjából tizenkilencezer eurót kell leperkálni a részvételért. Egy világbajnoki pályafutás ugródeszkájának viszont nem piskóta, de ne menjünk el szó nélkül a mellett, hogy a magyar élmezőnyben is akad pár motor, melynek csak a felkészítése elvitt egy hasonló – vagy még nagyobb – összeget…