A király meztelen

A király meztelen

- Kategória: Ajánló, Verseny

Ahogy arról már tavaly beszámoltunk, Talmácsi Gábor valószínűleg a Superbike világbajnokságban folytatja pályafutását, a Pedercini Kawasaki alakulatánál. Utánajártunk, hogy milyen technikával fog versenyezni Gabesz.

A széria Kawasaki ZX-10R motort az olasz Febur cég segítségével alakítják át a WSBK futamokra a Pedercini Team szakemberei. Első lépésként a hátsó lengőkart cserélik le, az új alkatrész 25 milliméterrel hosszabb, mint a gyári darab, így a motor stabilabb a kigyorsításokon és a nyújtott kanyarokban. A méretnövekedés ellenére az új alkatrész mindössze öt és fél kilogrammot nyom, ezt az alacsony tömeget egy speciális alu-ötvözet felhasználásával érték el. A komplett hűtőrendszert is kicserélik: az új vízcsövek és a radiátor összességében közel tíz fokkal tartja hűvösebben a motorblokkot, ezáltal egyenletes teljesítmény-leadást tesz lehetővé a legforróbb nyári napokon is.

Talmácsi Gábor január 10.-14. között próbálhatja ki a több mint kétszáz lóerős Ninját, és ezután dönt arról, hogy elfogadja -e a csapat ajánlatát a 2011-es szezonra. Kíváncsian várjuk a teszt eredményeit, a döntésről természetesen beszámolunk.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz