Menekülő motorost fogtak

Menekülő motorost fogtak

- Kategória: Bulvár
0

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztályának munkatársai a hét végén Miskolc belvárosában ellenőrizték a közlekedőket, köztük a motorosokat is.

Az akció során a Soltész Nagy Kálmán utcában egy motorost szándékoztak megállítani a járőrök, a jármű vezetője a jelzést észlelve lassított, az úttest jobb széle felé húzódva jelezte megállási szándékát, majd hirtelen jobbra fordult, gyorsított és elhajtotta helyszínről.

A motoros rendőrjárőr a megkülönböztető jelzést használva a jármű után hajtott, majd megelőzve leállította azt. Az igazoltatás során megállapítást nyert, hogy a járművet vezető 28 éves boldvai férfi háromszoros körözés alatt áll (garázdaság, testi sértés, ittas vezetés), illetve vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, ezen túlmenően már két alkalommal volt eltiltva a járművezetéstől.

A papírok átvizsgálása során a járőrök megállapították azt is, hogy a motorkerékpár műszaki érvényessége 2006-ban lejárt, továbbá egy Heves megyei okmányiroda 2008-ban kitiltotta a forgalomból, gépjárműadó fizetésének elmulasztása miatt. A motoros férfit – őrizetbe vételét követően – a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe. Mindemellett a hatóság vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményezett, melynek következményeként jelentős pénzbírságra számíthat – áll a közleményben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye nyomán

Hegylakók különvélemény: Köszönjük szépen embertársunknak, hogy épp motort választott aznap közlekedési eszközül, megint kap egy jó nagy fekete pontot a motoros társadalomnak. Pontosan az ilyen renitens alakok miatt él a közvéleményben, hogy a motoros állandóan szabályt szeg, gyorsan hajt és még bűnöző is.

Continental 2019

Facebook Comments