Karbantartás: messze még a tavasz?

Karbantartás: messze még a tavasz?

- Kategória: Karbantartás, Kiemelt cikk
0

A hirtelen jött, kellemes idő után a meteorológusok ismét hideggel, faggyal riogatnak, de mi, motorosok legbelül érezzük, hogy napról-napra közeledik a kikelet. Addig is, míg beköszönt az igazi tavasz, a szakember segítségével átvesszük, hogy mit érdemes a téli pihenő alatt és a szezonkezdés előtt bütykölni a motoron, a biztos indítás zálogaként.

Mindannyian láttunk már zsúfolásig tömött motorszervizt az első, melegebb tavaszi napokon. A nagy tömeg ugyanis ilyenkor eszmél, hogy akad még pár tennivaló a gépen, s bizony a hirtelen beeső kuncsaftok miatt a várólista is felduzzad. Jobb hát megelőzni a kapkodást, és tél végén sorra venni, mi a teendő a gépen, milyen apróságokra érdemes figyelni, hogy gondtalanul induljon a szezon.

A következőkben Mihály Ferenc, az MFMotors vezetője kalauzol benneteket töviről-hegyire a téli szünetre jellemző anomáliák és tennivalók között. Ha követitek a lépéseit, minden bizonnyal elejét vehetitek a kellemetlen meglepetéseknek és a későbbi költségeknek.

Tavaszi felkészítés egyszerűen - KATT a képre a további infókért!

 Átfogó írásában szóba kerülnek az erőátvitel, a kormányzás és a fékrendszer legfontosabb alkatrészei, s olyan apróságokra is kitér, amire mi, egyszerű motorosok nem biztos, hogy gondolnánk. Mihály Feri remek írását az MFMotors – Mit ellenőrizzünk az első indítás előtt? című cikklében olvashatjátok.