Motorosok a szeretet erejével

Motorosok a szeretet erejével

- Kategória: Hírek

A Hunyadi Rend Idén immár 12. alkalommal szervezi meg motoros segélytúráját, mellyel a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Dévai Szent Ferenc Alapítványának gyermekotthonaiban élők mindennapjait segíti.

 

Az esemény és a Hunyad Rend megálmodója a nemrégiben elhunyt Bujdosó Janó főkapitányunk volt. Ezért is tűztük ki célul, hogy az idei eseményt – a jótékonyság mellett – Janó emlékének is szenteljük. Még a kezdetekkor egy lajosmizsei motoros baráti társaság a rossz emlékű 2004. december 5-i népszavazás után határozta el, hogy „valamit tennie kell”, ami egy dévai segélytúrában öltött testet először, majd Csíksomlyón egy búcsúban folytatódott.

Úton a csapat - idén 12. alkalommal kelnek útra a jólelkű motorosok
Úton a csapat – idén 12. alkalommal kelnek útra a jólelkű motorosok

Itt végleg eldöntötték: minden évben szerveznek egy segélytúrát a Böjte Csaba szerzetes nevéhez köthető egy-egy otthonba, a résztvevők pedig fejenként egy motortanknyi üzemanyag árát dobják össze az adománygyűjtő dobozba.

Machovits László, a Hunyadi Rend helyettes főkapitánya egy dévai gyermekkel
Machovits László, a Hunyadi Rend helyettes főkapitánya egy dévai gyermekkel

Idén is útra kelünk!

2016-ban ismét Déva az úti célunk. A túra jelmondata: „Egy tucatnyi szeretet”, s bizton ígérhetem: aki velünk tart, maradandó élménnyel gazdagodik. Elmondhatatlan az érzés, amikor hosszú sorokban kanyarogva begördül a csapat a tapsoló, ujjongó gyermekek gyűrűjében az otthon udvarára, míg a gyermekmotoroztatás évről-évre sokaknak csal könnyet a szemébe.

Székelyhídon az adományosládikával
Székelyhídon az adományosládikával

A részletes programot és a tudnivalókat megtalálod a Hunyadi Rend honlapján, illetve Facebook-oldalunkon. Találkozzunk tehát 2016.09.17-én Nagylakon, hogy együtt indulhassunk a „Déva 12. – Egy tucatnyi szeretet” túránkra!

Szeretettel várunk, hiszen idén is itt a helyed!

Magyarfalvi László – Hunyadi Rend

Continental 2019

Válasz