Olvasói: Megsérültem, mégsem lett ügy – mi legyen?

Olvasói: Megsérültem, mégsem lett ügy – mi legyen?

- Kategória: Motoros érdekképviselet

Újabb ékes példa, hogy miért kell körültekintően eljárni, nem pedig lazán kezelni a balesetben szerzett sérüléseket…

Tisztelt Motoros Érdekképviseleti Központ! Következő a kérdésem: Szeptember 8-án szenvedtem balesetet, mikor egy autós irányjelzés nélkül váltott sávot, és felborított. Szerencsére elismerte a hibáját, tanú is volt, eddig tiszta a történet. Telefonon beszéltem a mentőkkel (a tanú hívta a rendőröket is), és elmondtam nekik, hogy nem kérek orvosi ellátást. Semmi értelmét nem láttam,

ugyanis egy-két horzsolásnál többet nem láttam, és úgy éreztem, hogy semmi bajom.

A rendőr mondta, hogy mivel nem történt személyi sérülés, így nem kötelező intézkedniük. Nem is ragaszkodtunk hozzá, a helyszínen kitöltöttük a kárbejelentőt, és mindenki ment a maga dolgára.

Megsérültem, de nem tudtam róla

Másnapra viszont annyira bedagadt a térdem, hogy el kellett mennem a sürgősségire megnézetni. Ott azt mondták, hogy a duzzanaton és vérömlenyen kívül semmi más baj nincs, várjak két hetet, rendbe jön. Elmentem hát 2 hét szabadságra, szépen el is múlt, majd visszamentem dolgozni. Viszont ekkor, amint terheltem, egy nap alatt ugyanolyan rossz lett, durván feldagadt. A háziorvoshoz szeptember 25-én mentem el újra, és kiírattam magam táppénzre, majd ma elmentem sebészhez is. A sebész ellátott (felszúrta a térdem, és leszívta a felgyülemlett folyadékot), majd elküldött egy hét pihenőre, hogy utána menjek kontrollra. Szóval itt tartok, 3 hét után sem tudok dolgozni. A kérdésem az lenne, hogy utólag van valami lehetőség, tehetek az ügyben valamit így, hogy a sérülést ott nem látták  mentők, szakemberek?

Köszönöm!

 

Kedves Érdeklődő!

Sajnos a – sommásan – lágy részeknek nevezett testrészek sérülése nyolc napon belülinek minősül, még ha ez a gumiszabály nem is igaz szó szerint a gyakorlatban, mint azt a Te eseted is mutatja. Mivel nem történt helyszínen ellátás a mentők részéről, illetve be sem szállítottak semmilyen intézménybe, utólag eléggé körülményes bizonyítani, hogy konkrétan a baleset során szenvedted el a sérülést. Nyilván nem feltételezünk hazugságot, de a védekező biztosító elvileg mondhatja, hogy a sérülés keletkezhetett máshol, más időpontban is, főként, hogy a helyszínen azt állapítottátok meg közösen, hogy nem történ személyi sérülés, nincs szükség helyszínelésre. Röviden tehát: az általad leírt sérülés 8 napon belülinek minősül, még akkor is, ha a valóságban több hetes kiesést okozott a munkából.

Itt a megoldás

A károkozó gépkocsi felelősségbiztosítójánál lehet megpróbálni az igényérvényesítést, de sajnos nem tudom garantálni, hogy egyszerűen, peren kívül fizetnek neked. A gépkocsi vezetőjével személyesen beszélnék a helyedben, és próbálnék vele megegyezni, kártérítést kérni, mielőtt a biztosítóhoz mész vagy kényszerűen jogi útra tereled az ügyet. Ha kicsit is empatikus és megértő a sofőr, akkor biztosan ki tudtok találni valamit – a helyedben mindenképpen ezzel kezdeném.

A témához tartozik, hogy különböző biztosítótársaságoknál lehetséges egyébként az ún. lágyrészek sérüléseire is biztosítást kötni. Akivel gyakran előfordul ilyen, annak mindenképpen érdemes ezt megtenni, hozzátéve, hogy a baleset-biztosítások ilyen esetben is életmentők lehetnek, hiszen pont ezt a kiesett jövedelmet pótolhatják, amit érvényes szerződés nélkül a sofőrön vagy a biztosítóján kell bevasalnod valahogy.

Jobbulást és sok baleset mentes kilométert kívánva,

Csapó Zoltán Zsolt
Motoros Érdekvédelmi Egyesület
www.motorosok.hu
www.motorosbiztositas.hu
0670-3602990

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz