Eltiltás alatt vezetsz? Irány a fogda!

Eltiltás alatt vezetsz? Irány a fogda!

- Kategória: Gyorshírek
0

Ugye mindenki ismeri a régi tréfát a jogsi nélküli motorosról? A valóságban már nem ennyire vicces a helyzet…

  • Jó napot kívánok! Forgalmi engedélyt és jogosítványt kérem ellenőrzésre!
  • Tőlem kéri, mikor fél éve maguknál van? Ne idegesítsen fel, hogy elhagyták!

A fenti sorok ugrottak be, amikor tegnap délután Tüskeváron igazoltattak a rendőrök egy 19 éves motorost, s kiszúrták, hogy nincs jogosítványa, ugyanis nemrég eltiltották a vezetéstől. A járőrök előállították a férfit a Devecseri Rendőrőrsre, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították – számolt be az esetről a Police.hu.

Elsőre túlzásnak tűnhet, hogy egyszerű kihágásért rács mögé kerüljön valaki, pedig egyáltalán nem ritka eset. Noha az engedély nélküli vezetés és az eltiltás alatti vezetés is szabálysértés, ez utóbbi a kiemelt szabálysértések közé tartozik, ezért a vezető őrizetbe vételéről is dönthet a rendőrség.

Lám, ilyen egyszerű rács mögé kerülni, és ez csak a jéghegy csúcsa. Tudni szeretnéd, pontosan milyen következménnyel járnak a motorosok által csak „apró-cseprőnek” titulált kihágások? Domino alaposan körbejárta a témát, és Kis stiklik, nagy büntetések sorozatában egyesével kivesézte a jellemző szabálytalanságokat és azok büntetési tételeit.