Visszatér a Honda Super Cub!

Visszatér a Honda Super Cub!

- Kategória: Hírek
0

 A világ legnépszerűbb motorkerékpárja, a Honda Super Cub ismét kapható lesz Európában.

A Honda fennállásának tizedik évfordulóján, 1958-ban bemutatott Super Cub a gyár egyik ikonikus modellje, ami nem is csoda, hiszen ez minden idők legnagyobb darabszámban értékesített motorkerékpárja. Szinte hihetetlen, de az elmúlt fél évszázadban több mint százmillió darab (!) talált gazdára belőle, és a világ 160 országában árusították.

Erősebb és „okosabb” lett a Honda Super Cub

Legújabb változata, az öreg kontinensre érkező Super Cub C125 nagyméretű, 17 colos kerekeken fut, a típusra jellemző, bájos idomzat pedig LED-es lámpatesteket ölel körbe. A modell 125 köbcentis, léghűtéses, kétszelepes erőforrása igazi kiforrott darab, s 9,7 lovas teljesítménye dacára igencsak csínján bánik a benzinnel.

Hosszabb rugóút, jobb úttartás és parádés fogyasztás jellemzi az új Honda Super Cub C125-öt. Az már csak hab a tortán, hogy a klasszikus kétkerekű – az alapáron járó okoskulcsnak köszönhetően – rendkívül könnyen elindítható

Super Cub – a motor, amely mosolyt csal az arcodra!

– Tudjuk, hogy vásárlóinknak kifejezetten fontos a megjelenés, ezért a Super Cub C125-öt úgy terveztük, hogy igazán stílusos legyen. Örökzöld formavilága magas használati értéket és univerzális használhatóságot tükröz, ezt toldottuk meg az erős hajtóművel és a könnyű kezelhetőséget biztosító futóművel. Miként azt egykoron cégalapítónk is megfogalmazta: az okozza számunkra a legnagyobb örömöt, ha pozitív szerepet játszhatunk az emberek mindennapjaiban. Nos, a Super Cub páratlan élményt nyújt, ezért van, hogy mosoly ül a tulajdonosok arcán, bármerre is járnak – mesélte Mr. Tadamasa Maeda, a Super Cub C125 fejlesztésének projektvezetője.

HONDA SUPER CUB C125

A négyütemű egyhengeres a gyár mérései szerint mindössze másfél litert fogyaszt száz kilométeren, tehát az apró, 3,7 literes üzemanyagtartállyal is közel 250 kilométert tehet meg egyhuzamban. Természetesen az erőátvitelt ezúttal is négyfokozatú, kuplungolás nélkül használható váltóra bízták a mérnökök, miként azt már elődeinél is megszokhattuk. A hamarosan itthon is kapható Super Cub kétféle fényezéssel lesz elérhető – bordó és kék színből választhatnak a leendő tulajdonosok.