Megszavazták: kevesebb adót kell fizetni a motorok után

Megszavazták: kevesebb adót kell fizetni a motorok után

- Kategória: Gyorshírek
0

Most már tényként kezelhető, hogy csökken a kis- és középkategóriájú motorkerékpárok ára, ugyanis a Parlament ma délelőtt megszavazta a 2019-es adótörvényeket, melyek a motorosokat is érintik.

A kis- és középkategóriás motorkerékpárok regisztrációs adója jelentősen csökken, az elektromos és hibrid meghajtású motorkerékpárok regisztrációs adótétele pedig teljesen megszűnik – derült ki az MTI összefoglalójából.

Kiváló időzítés – idén újabb tagokkal bővül a hibridhajtású motorok köre, s a módosított adótörvény alapján ezek is adómentesen helyezhetőek forgalomba 2019-től

A törvény alapján hasonló mértékű csökkenés várható, mint 2012-ben az autóknál, vagyis januártól hozzávetőleg feleannyi adót kell fizetni a 125-500 köbcentis motorok után, melyek hozzávetőleg 50 ezer forinttal kerülhetnek kevesebbe.

2019-es adótörvények – a motorosok is érintettek

Ez komolyabb engedmény, mint amit az érdekképviseletek korábban szorgalmaztak, hiszen az ő javaslatukban csak az ingázómotorok, a 125-ös robogók és motorkerékpárok szerepeltek.

2019 adótörvény

Jelenleg több mint 130 ezer forint adót kell fizetni egy ötszázas motor után, de az összeg januártól 50-60 ezer forinttal csökken

Tegyük hozzá, ideje volt már a reformnak, hiszen napjainkban egy nagyrobogót 135 000 forint regisztrációs adó terhel, míg egy százlóerős családi autó után mindössze 65 ezret kell fizetnie a tulajdonosnak.