Jó tett helyébe: kirúgták Romano Fenatit

Jó tett helyébe: kirúgták Romano Fenatit

- Kategória: Gyorshírek
0

Tegnap még diplomatikusan nyilatkoztak a Marinelli Snipers vezetői, de ma reggel megtört a jég, és kerek-perec kijelentették: nincs szükség ilyen alakra a csapatnál…

– Romano Fenati felelőtlen akciója veszélyeztette egy másik versenyző életét, és ez egyszerűen megbocsájthatatlan. A döntés pillanatától már nem velünk versenyez, ezentúl nincs közünk hozzá, egyben a Marinelli Snipers minden tagja és támogatója szeretne bocsánatot kérni a rajongóktól a vasárnap történtek miatt – áll az alakulat mai közleményében.

Közben megszólalt a Forward Racing első embere is, aki duplán érintett, hiszen ő lenne Fenati munkaadója 2019-ben, ráadásul idén nála versenyez az incidenst elszenvedő Manzi. Üzenete egyszerű, tömör volt: egy ilyen ember nem kaphat tőlünk motort, szóval Fenati búcsút inthet a MotoGP-szereplésnek, s ezzel együtt a karrierjének is.

Az ügy előzménye, hogy a hirtelen kirohanásairól, balhéiról elhíresült Fenati szándékosan megpróbálta bajba sodorni Stefano Manzit, amiért az korábban többször összekoccant vele a versenyen. A versenybíróság mindkét pilótát megbüntette: Manzit hátrébb sorolják a következő futam rajtrácsán, míg Fenati – legalább – két futamról távol marad.