Visszatér a Honda CR500? Kilencven kiló, 92 lóerő!

Visszatér a Honda CR500? Kilencven kiló, 92 lóerő!

- Kategória: Hírek

Immáron tényként kezelik a tengerentúli Honda fórumokon, hogy évtizednyi kihagyás után visszatér a legendás CR500, ráadásul sokkal könnyebb és erősebb lesz, mint elődei!

Többek között a LatestMXvideo.com-on is megerősítették, hogy egy éven belül új Honda CR500 érkezik, amely hihetetlen adatokkal büszkélkedhet. Jó tíz kilóval könnyebb lesz felmenőinél, száraztömege 89-90 kiló körül alakul, a csúcsteljesítmény pedig eléri a 92 lóerőt.

Az extrém rövid áttételezés dacára 140-145 km/órás végsebességre lesz képes az új CR

Igazán vicces részlet, hogy eredetileg áprilisi tréfának szánták a CR érkezését, ám nem sokkal később kiderült, hogy a nagy víz túloldalán sem véletlenül zörög a haraszt.

A CR500 erőforrása

- Az eredeti poszt után néhány héttel a Honda szabadalmi beadványaiban is megjelent a CR, a CRE és a CRM név, szóval nem alaptalan pletykáról van szó - tették hozzá.

Nem hagyhattuk ki a magyar klasszikust! 1:20-tól a lényeg: Na, erről beszéltem... 🙂

Frissítve - 2019. 03.03.:

Egyelőre nem erősítette meg a gyár, hogy a típusnevek „lefoglalása” után valóban érkezne az új CR modellcsalád, ugyanakkor nem is tűnik légből kapott ötletnek. Elvégre a GasGas és a KTM is komoly sikereket ér el új, kétütemű modelljeivel, és továbbiak bevezetését tervezi, tehát logikus lépés lenne a japánok részéről, ha feltámasztanák a legendás típust. Egyébként is nagy igény lenne a klasszikus 2T-gépek másodvirágzására, mielőtt végleg kiszorítják a benzines motorokat az egyre hatékonyabb és kedvezőbb árú elektromos vetélytársak.

BikersPoison

Facebook Comments