Olvasói: Egy tavaszi nap, három motorbaleset

Olvasói: Egy tavaszi nap, három motorbaleset

- Kategória: Gyorshírek
7

Árpi levelét olvashatjátok a tegnapi eseményekről…

Sziasztok! Előre rettegtem a szombati „tavasztól”. Mikor azt mondják a rádióban: az idei év első tavaszias hétvégéje, már látom magam előtt, mi lesz belőle. Bár ne lett volna igazam! Sőt, mikor reggel kicsit esős, szeles idő jött, fújtam egyet, hogy ma nem velünk lesznek tele a hírek.

Elgázolta a szabályosan közlekedő… Nem adott elsőbbséget…

Délután már sorra jöttek a motoros csoportokban a cikkek: elgázolta a körforgalomban szabályosan haladó motorost… Nem adott elsőbbséget a védett úton haladó motorkerékpárnak… Figyelmetlenül kanyarodott be az egyenesen haladó motoros előtt stb., stb.

elgázolta
A tegnapi, szolnoki motorosgázolás (Forrás: www.szoljon.hu, Nyitókép: MTI/Lakatos Péter)

Tudom, ezerszer elmondták már. Mégis muszáj a fejekbe verni: a tavaszi hétvégéken ugrásszerűen nő a motorbalesetek száma. És ennél is durvábban a motorosgázolásoké!

Vegyük tudomásul: hiába enged el minket egyre több sofőr nyáron. Hiába látjuk, hogy a többség jó fej és segít minket! Ilyenkor, tél végén még nem ez a helyzet! Hülye szó: „elszoktak tőlünk”.

Ma is 12-14 fok lesz. Igen, én is motorra ülök. De minden kereszteződést, kanyart, parkolót úgy közelítek meg, mintha láthatatlan lennék, és Neked is ezt javaslom! Mindenki vigyázzon magára, amíg a sofőrök nem lendülnek formába, és nem kezdenek maguktól figyelni ránk. Széles utat!

Árpi