Forradalmi újítás a Google Maps-ben

Forradalmi újítás a Google Maps-ben

- Kategória: Hírek
8

Ezentúl még egyszerűbb lesz a Google Maps-szel navigálni, ugyanis egy friss fejlesztés szinte kézenfogva vezeti az autósokat, motorosokat, és megmutatja, pontosan melyik utcába vagy ösvényre kell befordulnia.

Nemrég kiderült, hogy a Google Maps egyszerűen „felfalja” a tulajdonába került Wazét, vagyis a közösségi navigációs alkalmazás fontos szolgáltatásait (pl. motoros üzemmód, valósidejű, interaktív traffipaxjelző stb.) beépíti, ezzel pedig okafogyottá válik a Waze használata.

A fontosabb épületek, szobrok stb. szolgálnak támpontként, így a Google Maps valósidejű idegenvezetővé válik, biztos kézzel kalauzolva a motorost

A folyamat legújabb lépcsőfoka, hogy ezentúl egyértelműbb jelzések segítik a közlekedőket, ugyanis a Google mérnökei felismerték, hogy az egymáshoz közel fekvő utcák (vagy például sikátorok, földutak stb.) gyakran zavarba hozták a vezetőket – az újítás ezt segít kiküszöbölni. Virtuális iránynyilak jelennek meg a kijelzőn, és a Street View képeit felhasználva egyértelmű utasítást adnak, hogy pontosan merre is van az előre.

Google Maps a motorokon – ez a jövő?

Persze vannak hátulütői is a rendszernek, hiszen akkor igazán hatékony a váltás a hagyományos térkép és a nyilakkal kiegészített Street View között, ha közvetlenül előttünk, szemmagasságban van a készülék. Ezért aztán gyalogos üzemmódban és például robogókon, endurókon lehet hasznos, illetve autóban akkor, ha a szélvédőre rögzítik a telefont.

Nagy energiaigényű alkalmazásról van szó, ezért főként a menet közben töltött telefonokhoz vagy az ilyen, extrém nagy akksival büszkélkedő strapafonokhoz ideális 

Az egyre több, kifejezetten motorosoknak fejlesztett újítás is hozzájárulhat, hogy a navigációs készülékeket lassan kiváltják a víz- és ütésálló okostelefonok. Főként, hogy a nyomkövetésre és tájékozódásra ideális, zuhogó esőnek is ellenálló készülékek – a korábbi 80-90 ezer helyett – ma már szinte féláron, 45-50 000-ért elérhetőek, és 6-7000 mAh-s akksijuknak köszönhetően még a menet közbeni töltéssel sem kell bajlódnod.

Continental 2019