Kovács Bálint: újra pályán az idei GSX-R-rel!

Kovács Bálint: újra pályán az idei GSX-R-rel!

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Verseny

Hazánk ifjú tehetsége, aki már 17 évesen Magyar Bajnok lett idén újabb trófeával bővítené gyűjteményét…

Korábban már olvashattátok interjúnkat a H-Moto kiválóságával, Kovács Bálinttal, illetve beszámoltunk az ázsiai bajnokságban elért sikereiről is, most pedig arról faggattuk, milyen tervei vannak 2019-re és a következő szezonokra.

 

– Tulajdonképpen a tavalyihoz nagyon hasonló menetrendet tűztünk ki magunk elé – kezdett bele Bálint, – azaz 2019-ben is a Suzuki GSX-R Cupra összpontosítunk, ahol teljes idényt futok a nemrég átvett, új gépemmel.

– Pontosan milyen motorral indulsz idén, és miért volt szükség a váltásra?

– Ezúttal is egy Suzuki GSX-R1000R-rel lépek pályára, de már a 2019-es modellel, ami első ránézésre megegyezik a tavalyi motorral, viszont sok apró részlete kifinomultabb, hatékonyabb, így például gyárilag oda-vissza működő gyorsváltó dolgozik benne, átdolgozták a felfüggesztését is, és nagyméretű, színes kijelzőn jelennek meg a gép legfontosabb adatai.

kovacs balint
Az idei GSX-R – és az új fényezés – a H-Moto tavaszi sajtótájékoztatóján

Emellett – ha már új masina került a házhoz – változtatunk a megjelenésen is kicsit, és kedvenc színösszeállításomban, piros-feketében láthattok majd a pályán.

kovacs balint
„A GSX-R Cup egyik legfőbb erénye, hogy gyakorlatilag mindenki egyforma motorokkal indul, azaz valóban a pilóta tudásán múlik, hogy milyen eredményt ér el…”

– Milyen eredményekre számítasz 2019-ben?

– Nos, az előző szezonom kissé felemásra sikerült, ugyanis több edzéselsőség és futamgyőzelem mellett kijutott a rajtam kívül álló hibákból is, így végül harmadikként zártam, pedig az idény felénél még esélyem volt az összetett győzelemre. Az mindenképpen újdonság, hogy a tavalyi ellenfeleim közül senki nem lesz ott a GSX-R Cupban, vagyis csupa új arc ellen harcolok majd, és mindent megteszek, hogy megnyerjem a hatfordulós bajnokságot.

kovacs balint
Bálint (jobbra) komoly helyzeti előnnyel indul, hiszen a 2018-as „bemelegítés” után egyik pálya sem lesz ismeretlen számára a rangos Suzuki GSX-R Cupban

– Nem tudom nem észrevenni, hogy remekül bírod az edzéseket és a versenyeket. Mi a titok, milyen fizikai felkészülést végzel a futamok között?

– Azért akad még teendő – vágja rá Bálint nevetve, – egyértelmű, hogy fizikai, illetve mentális fejlődésre is szükségem van, hogy még jobb eredményeket érjek el. Ezért tavaly novemberben elkezdtük a közös munkát a Fit4Race-el, amely speciális edzést nyújt a motorsportolók számára. Főként az állóképesség, az egyensúly és a reakcióidő fejlesztését tűztük ki célként.

kovacs balint
„Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, valamint támogatóinknak, hiszen nélkülük el sem kezdődhetett volna ez a remek szezon!”

Hol láthatnak téged a magyar szurkolók?

– Ami az itthoni szereplést illeti, rajthoz állok a Magyar Bajnokság futamain, de sajnos nem tudok teljes szezont futni, mivel több időpont egybeesik a Német Kupa dátumaival. Természetesen az OB-n is a Suzukival állok rajthoz, hogy minél több hasznos információnk legyen az új motorról.

kovacs balint
„Főként az állóképesség, az egyensúly és a reakcióidő fejlesztését tűztük ki célként.”

Nem kérdés, hogy itt is a legjobb eredmény elérése a célom, de a Magyar Bajnoki címre inkább egy fontos lépcsőfokként gondolok, ami megalapozza, hogy – sok-sok munkával – még komolyabb eredményeket érhessünk el.

kovacs balint
Bálint a telet is felkészüléssel és versenyzéssel töltötte, mégpedig a nívós Losail Ázsia Bajnokságban, ahol újabb dobogós helyekkel mutatta meg, hogy igenis számolni kell vele

Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team honlapján és Facebook-oldalán is!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz