Kovács Bálint győzött a legendás asseni pályán

Kovács Bálint győzött a legendás asseni pályán

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Verseny
0

Bálint a múltkori, esőben elszenvedett bukás után most nem kockáztatott, de így is győzelemmel zárt a híres-hírhedt asseni pályán.

A H-Moto mindössze 18 éves pilóta ezúttal is dominált az edzésen, és 1:43,607-es idejével zsinórban ötödik pole pozícját szerezte a legendás asseni körön.  Sajnos az előrejelzésekkel ellentétben szombaton esősre fordult az idő, így vizes pályán kezdték meg a GSX-R Cup résztvevői az első összecsapást. Ez nem kis hátrány Bálint számára, ugyanis eddig csak két esős versenyen indult ezres motorral. A talpon maradásra koncentrálva végül tizedikként futott be, hat ponttal gazdagodva.

Bálint három pont lemaradással érkezik a zárófutamra, ahol 50 pontot lehet szerezni, vagyis még teljesen nyílt a bajnokság

Vasárnap szerencsére felragyogott a nap, felszáradt a pálya, és ahogy arra számíthattunk, Bálint megint elképesztő fölénnyel húzott el a mezőnytől - száraz aszfalton egyszerűen nem volt ellenfele.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kovács Bálint (@bikebalint) által megosztott bejegyzés,

Hazai vizeken - Bálint többek között a Kakucs-ringen készült a viadalra

Legfontosabb riválisát, a német Danny Martzet maga mögé utasítva, kényelmes, öt másodperces előnnyel húzta be az újabb futamgyőzelmet, ami azért is nagy jelentőségű, mert már csak egy versenyhétvége van hátra az ide bajnokságból. Három hét múlva Hockenheimben rendezik a zárófordulót, ahová abszolút bajnokesélyesként utazik a magyar motoros.

Kovács Bálint nyilatkozik a győztes asseni futamot követően

Legközelebb három hét múlva, Hockenheimben láthatjuk Bálintot, ahol eldől, hogy ki lesz a GSX-R Cup idei bajnoka – ígérjük, azokról is beszámolunk. Addig is kövessétek a fiatal magyar tehetséget Facebook-, illetve Instagram-oldalán, ahol rendszeresen jelentkezik friss, exkluzív tartalmakkal, beavatva a motorosokat a versenyzés és a felkészülés érdekes részleteibe.

Continental 2019