Kovács Bálint: új motorokkal és edzőtáborral készülök a Le Mans-i 24 órásra

Kovács Bálint: új motorokkal és edzőtáborral készülök a Le Mans-i 24 órásra

- Kategória: Gyorshírek

A H-Moto Team élversenyzője az Endurance-vb-n indul, míg csapattársa, Kakuszi Ádám a hatszázasok között is kipróbálja már magát.

A H-Moto Team a tavalyi sikerek után sem ül a babérjain, sőt már már elkezdte a felkészülést a 2020-as versenyszezonra. A tavaly az IDM Suzuki Cup bajnoka, Kovács Bálint idén az Endurance-világbajnokságon fut teljes szezont, míg csapattársa, Kakuszi Ádám a hatszázasok között is kipróbálja magát a magyar bajnokságon.

KÉP

Nem akármilyen esztendőt hagyott maga mögött 2019-ben a H-Moto Team, hiszen Kovács Bálint megnyerte az IDM bajnoki szezonjának Suzuki Cup sorozatát, másrészt a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora tagjaként bemutatkozhatott az Endurance-világbajnokság sepangi futamán. A 18 éves magyar versenyző a cseh Dominik Judával párban száguldott a szakadó esővel tarkított viadalon, ahol végül egy technikai hiba miatt pár körrel a vége előtt kiestek a nyolcórásra tervezett összecsapásából.

A cseh csapat vezetője már akkor bejelentette, hogy a sepangi teljesítménye alapján további lehetőséget ad Bálintnak, aki áprilisban a legendás Le Mans-i pályán ismét aszfaltra gurul a hosszútávú világbajnokságon, sőt a megállapodás értelmében valamennyi futamon részt vesz

Kovács Bálint terepmotorral és spanyol edzőtáborral készül a vb-re

Ennek megfelelően Bálint egy komoly felkészülésen vesz részt, hogy a 24 órás viadalra tökéletes állapotban érkezzen. Egyrészt a csapat vásárolt egy terepmotort a számára, hogy minél jobb körülmények között készülhessen, illetve február végén Spanyolországban edzőtáborozik majd, ahol egy Yamaha R1 nyergében fog körözni.

Kakuszi Ádám

„Rövidesen megkapom az új, 2019-es gyártmányú Yamaha YZ450F-et, ami nagyon fontos pillére lesz a felkészülésemnek. A terepmotorozás nagyon sokat segít a kondícióm fejlesztésében, valamint a csúszások korrigálásának megtanulásában. A terepezés mellett természetesen már alapozok, teremben edzek, hogy amikor február végén Spanyolországba utazom a cseh csapat meghívására egy ötnapos edzőtáborba, már tökéletes állapotba kerüljek. A kinti napokon kipróbálhatok egy Yamaha R1-est, amit nagyon várok már. Fontos megismerkedni a különféle márkákkal a fejlődésem érdekében, hiszen így sokat tanulhatok majd, ugyanis eddig kizárólag Suzukival mentem az ezresek között” – mesélte el Kovács Bálint.

Bálint a sepangi nyolcóráson

Csapattársa, a tavaly a Magyar Bajnokság Supersport 300 kategóriájában összetett negyedikként záró Kakuszi Ádám már túl van az idei első edzőtáborozáson. Január 23. és 26. között Tiszakécskén alapozott, ahol naponta futottak, úsztak és edzőtermi erősítést végeztek. Jelenleg kerékpározik és fut, illetve pitbike-kal készül. Szükség is lesz arra, hogy maximálisan felkészüljön, ugyanis a tervek szerint az idén már a Supersport 300 mellett a hatszázasok között is kipróbálja magát a Magyar Bajnokságon.

Kakuszi Ádám idén új kategóriában, a hatszázasok között is pályára lép a hazai bajnokságban

„Nagyon fontos volt a tiszakécskei edzőtábor, hiszen pontos képet kaptam arról, hol is tart a fizikai felkészülésem. Ugyan még tart az alapozás, de az idei pályákat is próbálom tökéletesen rögzíteni magamban, így folyamatosan gyakorlok x-boxon is. 2020-ban már a hatszázasok között is tervezek versenyezni, ami azért nagy váltás lesz az eddigiekhez képest. A magyar bajnoki futamok mellett nincs kizárva, hogy a Supersport 300-ban rajthoz állhatok nemzetközi sorozatban is. Erről még nincs végleges döntés” – számolt be az elmúlt időszakban történtekről Kakuszi Ádám.

Ígérjük, részletesen beszámolunk a Le Mans-i kalandokról, ám addig is kövessétek a fiatal magyar tehetséget Facebook-, illetve Instagram-oldalán, ahol rendszeresen jelentkezik új, exkluzív tartalmakkal, beavatva a motorosokat a versenyzés és a felkészülés érdekes részleteibe.

BikersPoison

Facebook Comments

Válasz