Befejeződött a helyszínelés Szigligetnél

Befejeződött a helyszínelés Szigligetnél

- Kategória: Gyorshírek

Ma délután riasztották a rendőröket az idei szezon első tragikus motorbalesetéhez a Balaton-felvidékre.

 

Délután kettő előtt érkezett hívás a rendőrségre, hogy nem sokkal korábban egy 125-ös Honda haladt Szigliget és Hegymagas között, majd egy enyhe jobbkanyarban lesodródott az úttestről és villanyoszlopnak ütközött.

Kép forrása: Rendőrség

A 7318-as számú út 1. kilométerszelvényénél történt balesetben a Honda vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők sem tudták megmenteni az életét, a helyszínen elhunyt.

Veszélyben a 35 alattiak

Éppen nemrég adott ki közleményt a rendőrség a motorsbalesetek friss statisztikáiról, valamint az utakon gyűjtött tapasztalatokról. Eszerint a legkiemelkedőbb rizikófaktort az emberi tényezőben kell keresni – a „toplistán” jelenleg a relatív és valós gyorshajtás, elsőbbségi jog meg nem adása, az irányváltoztatás szabályainak be nem tartása és a szabálytalan előzés szerepel.

Városban gyorsabbak a motorok az autóknál, de ettől még nem gyorshajtók – szögezték le a zsaruk

Kiemelték a rendőrök, hogy a gyorsulás és a gyorshajtás korántsem ugyanaz, ezért kár kígyót-békát kiabálni a lámpánál tempósan elinduló motorosokra:

A motorosok akkor is dinamikusabban haladnak városban, ha amúgy nem lépik át a megengedett sebességet – idézték fel a rendőrök.

Nem is a nagy sebességből adódnak a városon belüli motoros sérülések, hanem abból, hogy a motoros egy kisebb lökés után is beesik egy autó, vagy busz alá – tették hozzá.

Hasznos tanácsokkal és ingyenes vezetéstechnikai tréningekkel segítik a rendőrök a motorosokat

Szokás szerint emlékeztettek rá, hogy a gépet és magunkat is „készítsük fel” így szezon elején, különösen a fiatal vezetők, mert náluk a legnagyobb a baleset valószínűsége. A rendőrségi adatok szerint évente 7-800 balesetet okoznak a rendszámos motorok vezetői, és legalább ugyanennyi ütközésben vétlenek.

Megdöbbentő és elgondolkodtató, hogy a motoros balesetek résztvevőinek 70%-a (!) 35 évnél fiatalabb!

tették hozzá zárásként.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz