„Nem a vadőrtől félek, hanem a többi motorostól…”

„Nem a vadőrtől félek, hanem a többi motorostól…”

- Kategória: Gyorshírek

Csupán egy hozzászólás, mégis mennyi igazság… Árpád röviden összefoglalta, miért is bajos az erdőben motorozni.

 

Tényleg a természetőröket, vadőröket szidjuk, amiért megbírságolják a Pajero-s meg krosszmotoros arcokat? Mielőtt a fenébe kívánjuk őket, mert a munkájukat végzik, nem kéne szétnézni a saját portánkon? Igen, a hétvégi mátrai esetre gondolok.

Részemről nem a vadőrtől, hanem a többi motorostól félek

Én is a „civilizációtól” messze élek, és nem vagyok álszent: van egy rendszám nélküli enduróm. Viszont soha nem veretek úgy a földutakon, hogy ne tudnék megállni, ha szemből is feltűnik valaki. Egy szó, mint száz, ügyesen összehozták a srácok Bárnánál: tegnap frontális karambolt csináltak egy kihalt ösvényen.

Sem a közút, sem az erdei út nem versenypálya – mondták a rendőrök a baleset kapcsán

Amikor ilyen képeket látok, újra eszembe jut, hogy a természetőr legfeljebb megbüntet. Nem esik jól, de kicsengetem. Viszont az, hogy a nulla tapasztalattal quadra, ATV-re, UTV-be ülők 80-nal jöjjenek szembe egy keskeny csapáson? Kösz, akkor részemről inkább nem a vadőrtől, hanem a többi motorostól és quadostól félek az erdőben…

Bárna külterületén az erdei úton haladt egy férfi 2020. május 24-én 16 óra körül motorkerékpárral, amikor frontálisan ütközött egy vele szemben közlekedő quaddal. A baleset következtében a motort vezető férfi megsérült – írták a rendőrök (Frissítve: 2020. 05. 26. – Ma életét veszítette a baleset után kórházba szállított, sérült motoros. Nyugodjék békében!)

Ha már lazán kezeljük az erdőben és erdei utakon motorozást, legalább egymásra vigyázzunk kicsit!

Motoros és természetbarát üdvözlettel,

N. Árpád

(Képek: Police.hu)

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz