Vélemény: „Még el sem kezdődött a hétvége...”

Vélemény: „Még el sem kezdődött a hétvége...”

- Kategória: Gyorshírek

Hosszú idő után holnap végre szabadon útra kelhetnek a motorosok. Ez nagyszerű hír, de önmérsékletet is kíván tőlünk – elmondom, miért.

 

Teljes útzár Budaörsön, autóval ütköző motoros Debrecennél, kisteherautóba rohant motor Pákozdnál és szakadékba zuhant motoros Felsőtárkánynál. Ez nem a havi baleseti összesítő: mind az utóbbi négy-öt órában történt.

Néhány perce történt: Kicsúszott az útról és szakadékba zuhant egy motoros Felsőtárkány közelében a 2506-os úton. Úgy tudjuk, a motort vezető 22 éves egri férfi a helyszínen szörnyethalt. A helyszínelés szakértő bevonásával folyik - írja az Agria TV

Tudom, tűkön ül mindenki – jómagam is –, végre lehet menni, pontosabban, ha rám hallgatsz, akkor majd lehet menni egy hét múlva. Most inkább maradjunk otthon - nem muszájból, csak a józan észtől vezérelve.

Mi lenne, ha várnál kicsit?

Lemerem fogadni, hogy az olvasók nagy része azt gondolja, hogy ennyi várakozás után - pláne motorosként -, hogy írhatok ilyen sületlenséget, és biztos nem vagyok százas. Ki a fene bírja ki, hogy ne motorozzon, amikor újra szabad?! Bevallom, mikor igazán szemtelen voltam Édesanyámmal, olyan fülest kaptam, hogy napokig egy irányba szaladtam, de aligha ez az oka, hogy ilyen „sületlenségeket” írok. Inkább csak féltem magam, és téged is, aki újra motorra ül.

A felsőtárkányi helyszínelés. Kiderült, hogy volt GoPro a motoron, ami tisztázhat kideríteni, hogy miért sodródott le az útról

Nem mintha nem tudnál motorozni. Évek, évtizedek óta nyomod, de ne feledd, hogy most nem volt „előjáték”, nem koptatjuk az aszfaltot március eleje óta. Ez ráadásul a kisebb gond, hiszen ha azt érzed, hogy nem vagy formában, akkor nem húzod neki, és annyi. Viszont holnap nemcsak a motoros szezon indul el,

hanem az „autós szezon” is, elvégre most megint volán mögé ülhet az összes telektulajdonos, horgász, bringás stb., szó szerint egy ország.

Nem mondom, hogy ne menj motorozni – ki vagyok én, hogy megtiltsam? Viszont ha abból kell választani, hogy holnap motorozz vagy jövő héten, akkor egyértelműen az utóbbi, jómagam legalább is így teszek. Hidd el, egy ilyen hétvégén találsz más elfoglaltságot is, ahol nem jönnek szembe az idén most először kocsiba ülők, sem a hétvégi sofőrök. Tudod, egy jó peca, kiülni a vendéglő teraszára, remek beszélgetés „másfél méterről” a rég látott barátokkal, mely  ugyanúgy megtölti a hétvégét, a motorod pedig megvár, jövő héten is lesz vasárnap.

„Ha abból kell választani, hogy holnap motorozz vagy jövő héten, akkor egyértelműen az utóbbi, jómagam legalább is így teszek.”

Ismétlem, nem szeretnék senkit lebeszélni a motorozásról egy motoros oldalon, hiszen a legnagyobb álszentség lenne. Sőt napokon belül nekem is vinnem kell a GSX-R-t a tőlem 37 km-re lakó szerelőhöz. Amennyiben mindenképp megindulsz valamerre, kérlek, azt tedd a fokozatosság elvével, mivel most különösen igaz:

hiába vagy felkészült, ha a szembejövő nem az.

Amennyiben mégis viszket a tenyered, mint nekem, akkor nosza: nyitva az Euro-Ring, sőt Kakucs és a Pannonia-Ring is. Pont ránk fér a bemelegítés egy ilyen szokatlanul hosszú téli szünet után.

Vigyázzatok magatokra, és jó utat, balesetmentes szezont mindenkinek!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz