Motoros túrázás: „Szeptember 1-től senki ne tervezzen külföldi utat!”

Motoros túrázás: „Szeptember 1-től senki ne tervezzen külföldi utat!”

- Kategória: Gyorshírek

A mai kormányinfón hivatalosan is megerősítették, hogy szeptember elsejétől szigorítják a külföldre utazás szabályait. Utazási korlátozásokat vezethetnek be az egyre fertőzöttebb nyugat- és főként dél-európai államok miatt, de következő két hétvégén még szabadon motorozhatunk határon túlra.

 

Szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra a koronavírus-járvány miatt, ezekre a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az operatív törzs – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón.

Szeptember 1-től szigorodnak a külföldre utazás szabályai

– Szeptember elseje utánra külföldi nyaralást senki ne szervezzen, különösen a déli országokba! – fogalmazott a miniszter, azt hangsúlyozva: az oktatás újraindítása elengedhetetlen az ország működőképességének fenntartásához, márpedig ehhez arra van szükség, hogy ne nőjön a fertőzöttek száma.

Jelenleg szabadon utazhatunk a zöld jelzésű országokba, de ez gyökeresen megváltozhat szeptember 1. után

Mint kiderült, Európa legtöbb államában romlik, és csak néhány országban stagnál a járványügyi helyzet, ezért az utazási korlátozások enyhítéséről nem lehet szó.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz