Kovács Bálint vezeti az Alpok-Adria bajnokságot a záróforduló előtt

Kovács Bálint vezeti az Alpok-Adria bajnokságot a záróforduló előtt

- Kategória: Gyorshírek

Kovács Bálint, a H-Moto Team motorosa egy második és egy harmadik hellyel zárta a nemzetközi Alpok-Adria Bajnokság Rijekában rendezett versenyhétvégéjét. Ezzel a tabellán is lére állt, és ötpontos előnnyel vezet a Superbike kategóriában – számolt be az MTI.

 

A 19 éves versenyzőnek ez volt pályafutása második hétvégéje a legmagasabb, Superbike géposztályban, és a csapat elmondása szerint ötödik rajthelyről indulva az első futamon csupán 24 ezredmásodperccel maradt le a győzelemről.

Kovács Bálint: élen a versenyben, élen a tabellán

A második versenyen szintén az élmezőnyben csatázott, vezetett is, majd egy hiba miatt visszaesett az ötödik pozícióba. Ezután szívós munkával újra felzárkózott, és végül harmadik lett, hátránya az elsőtől mindössze 1,3 másodperc volt.

Az összetettben két osztrák rivális követi a 77 pontos Bálintot a második és a harmadik helyen, a magyar motoros előnye öt, illetve nyolc pont az üldözői előtt

Az Alpok-Adria Bajnokság idei szezonjából egy versenyhétvége van hátra, erre két hét múlva, Olaszországban kerül sor. – Elégedett vagyok ezzel a hétvégével, bár sajnálom, hogy hibáztam a második futamon, mert az ötödik helyről kellett feljönnöm, és az előzések közben nagyon elkoptak a gumik, ez pedig a végén megnehezítette a dolgomat” – mesélte a zárófutam után Bálint, aki a cseh nemzeti bajnokságban is versenyez, és ott az összetett második helyén áll.

Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team Facebook-oldalán is.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz