Jogsi nélkül, visszaesőként vezetett a dusnoki gázoló

Jogsi nélkül, visszaesőként vezetett a dusnoki gázoló

- Kategória: Gyorshírek

Nem volt ismeretlen a zsaruk előtt a múlt hétvégén ittasan gázoló sofőr…

Elgázolt egy sofőr két motorost az 51-esen, miután szabálytalanul áttért a szembejövők sávjába, és összeütközött velük. A baleset során a motorokkal közlekedő vaskúti házaspár – egy 50 éves nő és egy 44 éves férfi – olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit vér- és vizeletmintavételre állították elő az egyenruhások – állt a rendőrség szombati közleményében.

Ittas volt a Dusnoknál motorosokat gázoló sofőr

Ma délelőtt kiderült, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy az autó vezetője piásan ült volán mögé…

Kiderült: visszaeső volt és jogosítvány nélkül vezetett a 37 éves P. Zoltán, aki két motorost gázolt el részegen az 51-es úton (Forrás: Police.hu)

Járni is alig tudott, olyan részeg volt az a 37 éves sofőr. Útközben a tankolás is nehezére esett, és állítólag 2,6 volt a véralkoholszintje. Az már alkoholmérgezés kategória, így valószínűleg elaludt a volánnál, mert fékezés nélkül hajtott a motorokba. P. Zoltán ráadásul jogosítvány nélkül vezetett, korábban ugyanis hasonló húzása miatt bevonták azt tőle. Kijózanodásakor semmire sem emlékezett – írta ma reggel a Bors.

A motorosoknál is komoly gond az ittas vezetés

Megbocsáthatatlan bűn részegen autóba/motorra ülni és másokat veszélyeztetni, mégis Magyarországon évente több száz baleset vezethető vissza erre. Idén januártól júliusig 606-an sérültek meg vagy vesztették életüket részeg sofőrök miatt. Ebből 369 alkalommal autóvezető, 131-szer kerékpáros, 50-szer segédmotoros és 19-szer motorvezető okozott karambolt piásan.

Itt is a pia volt a kiváltó ok…

Ráadásul komoly fejlődés, hogy fél év alatt „csak” 19 balesetet jegyeztek fel, ugyanis pár évvel ezelőtt még több olyan időszak is volt, amikor havonta 10-15 ittas nagymotoros miatt kellett helyszínelni a zsaruknak, azaz nyáron két-háromnaponta történt ilyen baleset Magyarországon. Mi a megoldás? Nos, nem állíthatunk rendőrt az összes sofőr és kocsma mellé, ezért mindannyiunk felelőssége, hogy ne hagyjuk barátainkat motorra vagy autóba ülni pár sör, esetleg néhány pohár bor után.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz