Még nincs a hivatalos árlistában, de már árulnak itthon egy új Hayabusát

Még nincs a hivatalos árlistában, de már árulnak itthon egy új Hayabusát

- Kategória: Gyorshírek

A Suzuki friss árlistája szerint továbbra sincs hivatalos hazai ára a Hayabusának, de eközben már hirdetik az első példányt…

 

Korábban már írtunk róla, hogy közvetlenül a leleplezés után kiderült a Busa európai listaára, ami 19 390 euró, vagyis gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, mint a GSX-R1000R.

Ez alapján itthon valamivel hatmillió forint feletti összegre számíthattunk, mivel a literes Gixxerért jelenleg éppen egy hatost kell leszurkolni a pénztárban.

Még nincs a hivatalos árlistában, de már árulnak itthon egy új Suzuki Hayabusát

Úgy fest, jól tippeltünk, ugyanis már felkerült a hirdetések közé egy új, 2021-es Hayabusa (kösz a találatot, Jani!), mégpedig 6,399 millió forintért.

A Harmatinál megvásárolható gép az egyetlen, amit felleltünk a hazai hirdetési oldalakon, de jó eséllyel listaáron tették fel, hiszen ilyen „monopolhelyzetben” aligha lenne értelme rögtön kedvezménnyel kínálni az első magyar példányt. Ez hát a hazai árszint: alig 6,4 millió forint, vagyis ennyit kell lecsípned a konyhapénzből, ha idén már egy új Busával kezdenéd a szezont.

Műszaki adatok – Suzuki Hayabusa (2021)

Motorkonstrukció: folyadékhűtésű, soros, négyhengeres
Összlökettérfogat (cm³): 1340
Teljesítmény: 190 LE
Forgatónyomaték: 150 Nm
Tömeg: 264 kg
Üzemanyagtartály kapacitása: 20 l
Nyeregmagasság: 800 mm
Elektronika és vezetéssegítő rendszerek: lejtmenetvezérlő, egykerekezés-gátló, dőlésszügérzékelős kipörgésgátló, kétirányú gyorsváltó, rajtautomatika, visszagurulás-gátló
Vételár: 6 399 000 Ft.

Continental 2019

Válasz