Ingyenes vezetéstechnikai tréning motorosoknak

Ingyenes vezetéstechnikai tréning motorosoknak

- in Ajánló, Baleset-megelőzés, Cikkek, Hírek

A V2 Bikers Szolnoki Motorosok Baráti köre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság segítségével gyakorolja a városi motorozás során lehetséges helyzeteket a lassú tréningen április 25-én – áll a Szolnoki Napló beszámolójában.

Mint az úszást vagy a biciklizést, a motorozást sem lehet elfelejteni, habár újat tanulni vagy gyakorolni mindig lehet. A V2 Bikers minden évben lassú tréninggel indítja a szezont, ahol a városi motorozás során tapasztalható helyzeteket gyakorolja, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság segítségével. A bójákból kirakott pályákon többek között a kis ívben történő kanyarodást, a különböző manőverezési technikákat, a hátsó fék használatát is lehet gyakorolni – e technikákkal pedig nagyon sok balesetet ki lehet védeni. Gyorsan, egyenes úton mindenki tud menni, az nem nagy kunszt – ám, ha már araszolni, vagy szűk helyen megfordulni kell, esetleg, ha a motort kell felállítani, már annyira nem egyszerű dolog. A V2 Bikers alakulásakor célul tűzte ki a biztonságos motorozás népszerűsítését, melyben a megye egyetlen motoros klubjaként élen járnak. Juhász Tibor, a klub alelnöke egy korábbi interjúnkban beszélt a klub céljáról:
– Az egyesület alapszabályában a fiatalok nevelése is benne van. A motorozás nemcsak arról szól, hogy veszek 30 órát az oktatótól, hanem sokkal többről.

v2bikers

Talán egy egész élet sem elég arra, hogy valaki jól kezelje a motort, ezért folyamatosan fejlesztjük a tudásunkat (szerencsére nem is történt még semmilyen komolyan baleset velünk) ugyanis minden évben egy vagy több motoros vezetéstechnikai tréningre is eljárunk, például pályamotorozásra, vagyis gyors tréningre, de mi magunk is szoktunk szervezni rendőrmotoros oktatók bevonásával lassú tréninget, mint az április 25-i is lesz.

A tavalyi tréning összefoglalója

Ahogy tavaly, idén is várják a fiatalokat. Sőt, őket jobban is, mint az “öreg” motorosokat: a rendőrségi statisztikák szerint a fiatal, robogós, friss jogosítványos motorvezetőkkel sokkal több probléma van, de ők könnyebben is elesnek – persze minden valamire való motoros esett már el, de nem mindegy, hogy zúzódásai és horzsolásai lesznek, vagy gerinctörése. Tavaly a fiatal motorosok szép számmal vetek részt a több mint százfős rendezvényen, az egyik fiú így nyilatkozott:
– A srácokkal nagyon hasznosnak találtuk ezt a napot, sokat tanultunk a rendőröktől. A pálya az elején nehéznek bizonyult, de a harmadik nekirugaszkodás után már sokkal jobban ment, hiszen a rendőrök folyamatosan adták az instrukciókat – mondta a 19 éves Dávid, aki a barátaival érkezett.
A tréning várhatóan igen hasznosnak fog bizonyulni, hiszen a V2-es csapat a tudásuknak köszönhetően még nem szenvedett balesetet.