Utolsó lehelletig

Utolsó lehelletig

- Kategória: Verseny
0

A hétvégén nem csak Rossi és a MotoGp sztárjai küzdhettek egymással a dugóhúzóról elhíresült amerikai pályán, de a nullemissziós motorok versenyének is Laguna Seca adott otthont. Az angolszász vidékeken nyelvtörőnek is beillő MotoCzysz alakulat ismét győzött, de csak hajszállal: Spies tavalyi, benzinhiány miatt elbukott versenye jutott eszünkbe…

- Telemetria? - Nem, USB-ről töltöm...

A versenyt végig vezető De Ridder motorja az utolsó kör, utolsó jobbos kanyarjában hirtelen megtorpant: az akkumulátorok eddig bírták. A pilóta nem először találkozott ezzel a problémával, azonnal egyenesbe állította a motort, majd súlypontját áthelyezve megbillentette, s ettől annyi energiát még kinyert a motorból, hogy a célvonalon át tudjon gurulni – de már csak az őt megelőző hármas rajtszámú MotoCzysz motor mögött. (Spies hiába követte tavaly ugyanezen mozdulatokat, neki elúszott az a bizonyos monzai győzelem. Micsoda szörnyű arányok: a százmilliós költségvetésű futamot két deci benzinen bukta el, amikor a Yamahából az utolsó kanyarban fogyott ki a benzin…)

Sikert sikerre halmoz: a Man TT győzelem után Laguna Seca-ban is elsőként intették le a hármas rajtszámú motort

Látva a fejlődést, már csak évek kérdése, hogy a sorozat a mai, robbanómotoros szériákhoz hasonló méretűvé nője ki magát. Furcsa gondolat: vajon mikor rendezik az első elektromos/benzines közös futamot?

(Ha támogatnád az oldalt, kérlek kattints a lenti hirdetésre! Köszönjük!)