Egy bogár élete…

Egy bogár élete…

- Kategória: Ajánló, Cikkek, Őrületek, Vélemény
10

Egy bogár élete… Pöcköltem le egy sárga belű esnelcul repulust (ejtsd: észnélkül repülüsz) a fejidom már kevésbé csillogó feléről.

– Megint egy trófea, bogárgyilkos? Négy órája, hogy elmentél!– szakítja félbe aprólékos mozdulatokkal végzett szertartásomat a csajom… azt hiszem  még a nyelve is lángolt az előbb, mint Angyal Zoli kályhacsöve Kunmadáron.

– De már itt vagyok, Kiscica! Kicsit elhúzodott a havernál… – próbálom hozni Dr. Phill-t, de csak egy erős csúsztatás sikerül ( el is pattog a hátulja…).

Csak remélni tudom, hogy beveszi a szentendrei fagyi – visegrádi gulyás –  esztergomi kávé kombót egy lábujj törött cimbi meglátogatásaként… Na de háromszor?! Egyre kevesebb remény marad. Egy megvető grimasszal körített fejcsóválást kapok kedvenc házisárkányomtól, ki végül viharosan távozik a ház parkolójából némi füstöt eregetve.

Önszántamon kívül is morfondírozni kezdek. Kérdezzem meg, mi baja van? Hú, akkor mit kapok… Megvan, engesztelésül veszek egy ilyen nagy doboz izé… Valami csokit! Az általában bejön… De úgy is be kell ugrani Tibihez a szűrőért, akkor legyen inkább a váci úti tesó – Na, Cicaaa, mingyá’ jövööök!

Csajom hazavar
Azt hiszem, kell találnom egy virágost is...

Continental 2019