A Facebook és az öreg motoros

A Facebook és az öreg motoros

- Kategória: Túra
0

A Facebookon talált segítőkre a 86 éves Doug Sunderland, aki utolsó motoros túrájaként tűzte ki célul, hogy körbeutazza Ausztráliát. Ily módon nyolcezer dollárt sikerült összegyűjteni, de a legnagyobb segítséget mégis az a többszáz ember jelentette, akik minden állomást jelentő városban összegyűlve várakoztak, hogy szállást és ételt ajánljanak fel a nagy utazónak – számol be a Daily Telegraph

Mr. Sunderland az utóbbi tizenkét évben 19 országot járt be két keréken, majd megromlott egészségi állapota miatt tavaly visszatért Ausztráliába egy utolsó, kontinenst bejáró útra.

A túra előkészületei alatt, Kris Growcott a facebookon kezdett szervezésbe annak érdekében, hogy barátja semmiben ne szenvedjen hiányt utazása során. “De Doug továbbra is azt hajtogatta: nincs szükségem a segítségedre!”

Doug Sunderland
Doug Sunderland - 72 éve motoron

Végül a közösségi oldalon sok rajongója lett a párosnak, és 2500 eladott “Calvary Of One” feliratú pólóval sikerült összegyűjteni az út költségeire szánt másfél millió forintnak megfelelő összeget, amit a sokak által megkedvelt motoros ausztrálosan csak így kommentált: “Az az átkozott facebook, egy újabb fejezetet nyitott az életemben!”

Doug Sunderland
Öreg utász és a henger - aki a sört szereti, rossz ember nem lehet

Doug Sunderland életútja során negyvenhárom országot járt be motoron, többek közt a Himalayat is – tizennégy éves kora óta hódol szenvedélyének. A 2010-es, hét hetes út alatt, és azt követően a mai napig több mint ötezer rajongó lájkolta a facebook oldalt, minduntalan biztatva az öreg harcost, hogy újra nyeregbe pattanjon.