Brammo: motorkerékpárgyár Magyarországon

Brammo: motorkerékpárgyár Magyarországon

- Kategória: Ajánló, Cikkek
0

Egy elektromos motorral benzingőzös masináink több kedvelt tulajdonságáról le kell mondanunk, ellenben irdatlan nyomatékot és alacsony működési költséget kapunk cserébe, nem beszélve ezen gépek “zöld párti” mivoltáról. De hogy is lesz a váltás?

Az amerikai elektromos-motor gyártó, a Brammo négy új  modellt dobott futószalagra a zéró emisszió jegyében, melyek hajtásrendszerüknek köszönhetően alaposan megváltoztatják a “villanybiciklikről” alkotott képet. Ez az új szisztéma a belső égésű blokkal szerelt motorok teljesítményleadását és azok vezetési feelingjét utánozza. A technológia, az IET ( Integrált Elektronikus Sebességváltó) hat sebességi fokozatot kínál, átengedvén a pilótának a gyeplőt, hogy saját belátása szerint rendelkezzen a gyorsulás és az egyes sebesség tartományok felett, akárcsak egy igazi motoron.

Ha minden úgy van, ahogy a Brammo ígéri (márpedig valószínű, mert ezen a hétvégén már versenyre is beneveztek), akkor az IET-vel a vezetés egy olyan kritikus pontja kerül orvoslásra, ami eddig visszatartó erőt jelentett az egysebességes e-bike-ok elfogadása terén. Ahogy a Brammo ígéri: “csak egy dolgot kell feladnunk,  a benzint”.

SMS Supermoto – hatfokozatú aszfaltbetyár

 

MX dirt bike
MX dirt bike - terepen ráz

A paletta a két supermoto változat (egy utcai, egy verseny), és a két dirtbike (motokrossz és egy MX mini) mellett két naked géppel is bővül. Az első két kategória eladási ára 10 és 12 ezer dollár között lesz, míg ez utóbbi valamivel  felette.

Empulse roadster
Empulse roadster - az utcai generátor
Ráadásul a Brammo magyarországi vonatkozása is izgalmas, ugyanis a cég várhatóan hazánkban fogja az egyes részelemeit gyártatni az elektromos hajtású motoroknak, sőt, a későbbiekben akár a motorok komplett összeszerelését is itt végezhetik, vagyis egy ilyen megállapodás esetén Magyarország láthatná el az öreg kontinenst, illetve az Egyesült Államokat környezetbarát kétkerekűekkel.
MMX PRO mini dirt bike
MMX PRO mini dirt bike

Update, 2011.június.29.

A Portfolio.hu beszámolója szerint hivatalosan is létrejött a megállapodás, mely szerint újra motorkerékpárok készülnek Magyarországon, egészen pontosan Sárváron. (A teljes cikk itt olvasható.)